Herningensisk NHL-stjerne blev chokeret: Fik besked om klubskifte, mens han var på bryllupsrejse i Sydafrika

Oliver Bjorkstand modtog et lettere chokerende telefonopkald på sin bryllupsrejse

Udgivet:07. august 2022, 21.23

Læsetid:2 minutter

Idyllen på Oliver Bjorkstrands bryllupsrejse i Sydafrika blev afbrud, da han fik at vide, at Columbus Blue Jackets havde sendt ham videre til Seattle Kraken. Foto: Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

ISHOCKEY Klubskifter i amerikansk sport kan ofte foregå fuldstændig hen over hovedet på spilleren.

Det oplevede herningensiske Oliver Bjorkstrand, da for 14 dage siden blev sendt fra Columbus Blue Jackets til den nye NHL-klub Seattle Kraken, der blot skal i gang med holdets anden sæson.

Den nygifte 27-årige angriber var nemlig på bryllupsrejse i Sydafrika med sin hustru, Jill Grisafo, da der pludselig var bud efter ham.

- Det var vel omkring klokken 23 om aftenen ude midt i ingenting, da jeg så, at jeg havde et par ubesvarede opkald. Jeg tænkte, at jeg hellere måtte ringe tilbage og høre, hvad det var. Jeg havde måske nok en fornemmelse, siger Oliver Bjorkstrand til Seattle Sports 710 AM.

Beskeden var netop fra Columbus’ direktør, Jarmo Kekalinen, der kunne fortælle, at Bjorkstrand skulle indgå i et byttehandel med Seattle. Seattle skal som modydelse afgive to af deres valg - i tredje og fjerde runde - i næste års draft, hvor holdene skiftes til at vælge spillere.

Set udefra et lidt overraskende skifte, fordi Oliver Bjorkstrand i hver af de seneste tre sæsoner har været den mest scorende af alle Blue Jackets-spillerne. Men efter at holdet hentede stjernen Johnny Gaudreau, overskred de lønloftet og var dermed nødt til at sende én eller flere etablere spillere væk. Bjorkstrand havde en årsløn på 5,4 millioner dollar, der med den aktuelle kurs er lige under 40 millioner kroner.

- En lille smule chokerende

Den kontrakt, der løber frem til sommeren 2026, skal Seattle nu overtage.

- Jeg vidste godt, at der nok skulle én ud, men jeg tænkte ikke dybt over, at det kunne ende med at blive mig. Jeg forventede det ikke, og det var nok en lille smule chokerende. Det er ikke den bedste nyhed at få, når du prøver at slippe væk fra alting på din bryllupsrejse. erkender han over for det amerikanske medie.

Men nu er han kommet overens med skiftet, er budskabet.

- Nu er jeg blevet rigtigt spændt på det hele. Det er en ny organisation, og der er stor opmærksomhed om det nye hold. Nu kan jeg være med til at skabe en vindermentalitet der, forklarer Oliver Bjorkstrand, der er søn af Herning-legenden Todd Bjorkstrand.

Indlæser debat

Mest læste

Ishockey

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere