16-årig pige seksuelt krænket sent i aftes: Bed sig fri efter mænd trak hende ind i en port

Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner til episoden, der skete ved 23-tiden i Hernings midtby

Udgivet:17. januar 2016, 18.00

Læsetid:2 minutter

Politiet søger vidner, der var i gågaden i aftes. Foto: Colourbox

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

Herning Midt-& Vestjyllands Politi efterforsker lige nu en sag, efter de sent i aftes fik en anmeldelse fra en 16-årig pige om, at hun blev udsat for en seksuel krænkelse, da hun tæt omkring klokken 22.50-23.00 gik i Østergade i Herning.

Den 16-årige pige gik ad Østergade mod vest - i gågadens sydlige side - og kort efter at have passeret Biblioteket, blev hun pågrebet bagfra af to yngre mænd, der greb fat i hendes arme. Pigen gjorde modstand, men blev holdt fast og da hun råbte op, blev der sagt »hold kæft«, og den ene af gerningsmændene holdt hende herefter hårdt for munden, så hun ikke kunne råbe.

Pigen blev - mens hun blev holdt for munden - ført over til en port i muren ved Tinghuset og om bag muren. Her blev hun forsat holdt for munden og samtidig holdt fast op mod muren. Den af mændene åbnede hendes jakke og tog den af hende, hvorefter han forsøgte at knappe hendes bukser op.

Mens dette stod på kunne pigen se, at tre andre yngre mænd kiggede på.

Det lykkes pigen at bide gerningsmanden i hånden, så hun kunne om skrige om hjælp. Herefter løb gerningsmændene fra stedet i retning mod Nørregade.

Pigen beskriver de to gerningsmænd som

Mand, ca. 20-25 år, ca. 180-185cm, slank, ikke etnisk dansk, sagde »hold kæft« på dansk - med accent, iført en mørkegrå/sort dynejakke med hætte, angiveligt af mærket Peak. Haa havde hætten over hovedet. Han var iført sorte handsker.

Mand, ca. 20-25 år, ca. 180-185 cm, alm. af bygning, ikke etnisk dansk, iført handsker.

De tre mænd, der overværede, at hun blev holdt fast, beskriver hun som: Mænd, ukendt alder, anden etnisk oprindelse end dansk.

Midt- & Vestjyllands Politi er meget interesseret i at tale med personer, der lørdag aften ved 22-23 tiden har befundet sig i nærheden, og som har bemærket en gruppe yngre mænd eller mænd, der svarer til signalementet.

Oplysninger kan gives Midt- & Vestjyllands Politi på 114.

Mere interessant læsning

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere