Julekoncert med anerkendt kor

26. november 2019, 12.23

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor optræder med et festligt program. Foto: PR-foto

Kibæk Årets julekoncert i Assing Kirke finder sted torsdag 5. december. Her optræder Thisted Kirkes Drenge-Mandskor med et festligt og varieret program, som nok skal få julestemningen til at brede sig.

Koret, der ledes af Niels Granvig og akkompagneres af Svend Ole Kombak, har eksisteret siden 1982. Det er kendt for sit tilhørsforhold til den engelske kortradition, men er også bevidst om sit danske ståsted.

Aftenens program afspejler dette ved at præsentere tilhørerne for en blanding af engelske Christmas Carols og danske julesalmer, oplyser kirkens organist, Gitte Jørgensen.

Under korets tidligere leder, Preben Nørgaard Christensen, har koret udviklet sig til et af Danmarks bedste drenge-mandskor med international anerkendelse.

Ud over det daglige virke ved højmesser og koncerter i Thisted Kirke har invitationer bragt Thisted Kirkes Drenge-Mandskor vidt omkring på koncertturnéer i såvel Europa som Australien og USA.

For nylig gæstede koret England med en række vellykkede optrædener i blandt andet Temple Church i London, King’s College Chapel i Cambridge og Gloucester Cathedral.