Coronasmitten er tårnhøj: Kommunen ude med kraftig appel

På tre parametre ligger Vorgod Sogn over de officielle covid-19-grænser. Kommunen følger anbefalingerne fra Statens Serum Institut for at bringe smitten under kontrol

30. september 2021, 13.06

Borgerne i Vorgod Sogn opfordres til at tage en corona-test to gang ugentligt for at bringe lokalt smitteudbrud under kontrol. Foto: Jens Kristian Lynderup

VORGOD-BARDE Med en incidens på 1661,13, en positivprocent på 7,81 og 30 nye smittede inden for de seneste syv dage er Vorgod Sogn nu over grænsen på alle de tre parametre for covid-19-smittede, som myndighederne kigger på.

Derfor følger Ringkøbing-Skjern Kommune nu de anbefalinger og opfordringer, som Statens Serum Institut har til tiltag ved høj lokal smitte. Det betyder, at der er skærpet fokus på at efterleve anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens generelle vejledninger om forebyggelse og håndtering af smittespredning af covid-19.

Herudover følger Vorgod-Barde Skole med SFO og børnehave myndighedernes anbefalinger på børne- og undervisningsområdet. Konkret betyder det, at børnene i skole og dagtilbud for så vidt muligt skal holdes inden for egen stue eller stamklasse.

Desuden følges opfordringen til, at aktiviteter i SFO og fritidstilbud organiseres, så børnene så vidt muligt er i faste grupper af børn og pædagogisk personale. Det skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

- Det handler om at finde en balance her. Vi følger myndighedernes anbefalinger, men vi har i forvejen ikke ret mange aktiviteter på tværs af klasser og stuer, så de nye tal ændrer ikke ret meget i vores hverdag, siger helhedsleder Mads Broch Eriksen fra Vorgod-Barde Skole.

Han kalder de nye corona-tal »et skridt tilbage til noget, vi kender fra tidligere«, og tager derfor håndteringen af det lokale smitteudbrud med ro.

To ugentlige test anbefales

Vorgod-Barde Skole har skrevet ud til alle forældre om anbefalingerne.

Ifølge myndighedernes anbefalinger opfordres forældrene blandt andet til at lade børn over 12 år blive testet, hvis de ikke er vaccineret.

Myndighederne anbefaler desuden, at ikke-vaccinerede borgere i områder med høj smitte generelt lader sig teste to gange om ugen eller bliver vaccineret mod covid-19.

I Videbæk Idræts & Fritidscenter på Vestervang kan man uden forudgående tidsbestilling få foretaget en gratis PCR-test i åbningstiden mandag, onsdag, fredag og lørdag.

Indlæser debat...