Sådan gik kampen: FCM storsejrede i Aarhus og øger forspring i toppen

De danske mestre slog sin onde ånd, AGF, med 4-1 og har nu fire points forspring til nummer to i guldstriden. Genoplev kampen her i livebloggen

11. april 2021, 17.44

FCM’erne jubler over Frank Onyekas føringsmål i Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjylland har haft det svært mod AGF i de seneste to sæsoner. Aarhusianerne havde vundet fire af de seneste fem indbyrdes opgør. Men søndag aften nedlagde "ulvene" AGF med hele 4-1 efter en stærk præstation

Frank Onyeka, Alexander Scholz, Mikael Anderson og Evander Ferreira scorede målene for mestrene.

Frank Onyeka bragte FCM i front efter et kvarters tid. Et godt hjørnespark fra Awer Mabil gav en løs returbold i feltet, som Frank Onyeka bankede resolut i nettet.

Inden da havde samme Onyeka fået et ordentligt skrub i en nærkamp med en AGF-spiller, og midt i første halvleg måtte nigerianeren lade sig udskifte.

Trods hans exit sluttede FCM halvlegen godt og kunne være kommet på 2-0. Indskiftede Mikael Anderson fik en god mulighed på oplæg fra Anders Dreyer, og Dreyer fik en endnu større mulighed, da Sory Kaba satte ham godt i scene i en midtjysk kontra.

2-0-målet kom syv minutter efter pausen. Et frispark blev sendt i feltet og ramte AGF’s Casper Højer Nielsen på en flagrende arm. Efter videogennemsyn dømte dommer Peter Kjærsgaard straffe, og Alexander Scholz scorede ligeså sikkert, som han har gjort de øvrige gange i sæsonen.

Alt åndede egentlig fred og fordragelighed, men ikke ret længe, før der opstod ny spænding ud af en dødbold. Casper Højer hamrede et frispark knaldhårdt mod mål, mellem venner og fjender gav Jonas Lössl en returbold – og den var Superliga-topscorer Patrick Mortensen over. 1-2.

Der er nu scoret to Superligamål mod Jonas Lössl, siden han vendte tilbage til dansk fodbold, og de er begge scoret af Patrick Mortensen.

Læs også
Se karaktererne: Flere profiler imponerede i flot FCM-sejr

Stærkt indhop af Isaksen

Opgøret bølgede for en stund frem og tilbage, men i de sidste 10 minutter satte FCM i den grad trumf på. Indskiftede Gustav Isaksen, som leverede et stærkt indhop, brød igennem i højre side og serverede en cutback-aflevering for Mikael Anderson, der kom løbende til og hamrede læderet ind til 3-1.

Og det var ikke slut endnu. I næstsidste minut sendte Pione Sisto et indlæg på tværs, som efter en AGF-berøring endte hos Evander Ferreira. Brasilianeren tog et koket lille træk og lagde køligt bolden i nettet til 4-1.

I tabellen slog FCM med sejren et lille hul til Brøndby på andenpladsen. Brøndby tabte tidligere på dagen til FC København, og ”ulvene” er nu fire point foran de blå-gule.

Herunder kan du genopleve kampen, som den udspillede sig i Ritzaus liveblog:

Læs også
Tre ting vi lærte af FCM-sejren: Det lugter lidt af guld
+Abonnement

Indlæser debat...