Forsætligt uheld: 21-årig bilist forsøgt påkørt

Politiet efterforsker sag fra Fasterholt natten til lørdag, hvor en 21-årig mand blev forsøgt kørt ned med vilje

22. februar 2021, 10.08

Politiet efterforsker mystisk sag om påkørsel i Fasterholt. Foto: Henrik Ole Jensen

FASTERHOLT Midt- og Vestjyllands Politi har siden natten til lørdag efterforsket en mystisk påkørsel, der kunne have fået voldsomme konsekvenser.

Sagen drejer sig om 21-årig bilist fra Brande, der lørdag klokken 01.18 blev skubbet ud på en mark, da han kom kørende på Klinkhøjvej. Det skete angiveligt af en person bag rattet af en sort VW Golf, som af ukendt årsag også befandt sig på stedet.

Ifølge politiet udviklede tingene sig dramatisk, da den 21-årige ville fotografere den sorte Golf.

- Det medførte, at personen i golfen forsøgte at køre den 21-årige ned. Af samme årsag har vi nu oprettet en sag om overtrædelse af straffelovens paragraf 252 om at forvolde fare for liv eller førlighed, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Sagen sluttede dog ikke på Klinkhøjvej i Fasterholt, idet den 21-årige kontaktede en kammerat, som kom forbi i en anden bil og samlede ham op.

Herfra optog de nu selv forfølgelsen af den sorte VW Golf, der var kørt mod Herning. Og den forfølgelse sluttede lidt senere i Gullestrup, hvor den 21-årige mand har fortalt politiet, at han så tre mænd løbe fra bilen.

Bent Smedegaard oplyser, at man kender bilens ejer via registreringsnummeret - og nu vil forsøge at udrede, hvad der er op og ned i den spegede sag.