Statsministeren har travlt med at lempe udlændingepolitikken

16. januar 2020, 11.56

Pia Kjærsgaard. Foto: Steen Brogaard

HJEMSENDELSE Mette Frederiksens første nytårstale som statsminister var mildest talt en tynd kop te. 90 procent af talen handlede om udsatte børn, hvor den eneste lyksalige medicin åbenbart er flere tvangsfjernelser. Men vi fik endnu engang intet svar på, hvordan statsministeren vil indfri sit store valgløfte om tidlig pension for nedslidte. Og hvad med vores ældre? Jeg så eksempelvis gerne, at man fik ret til en plejehjemsplads, når man fyldte 80 år.

Mette Frederiksen havde ikke så meget som bare ét konkret forslag til bedre ældreomsorg. Noget, der desværre ikke kan overraske med tanke på finanslovsaftalen, hvor vores ældre i den grad blev efterladt med en lang næse.

Henover jul og nytår har vi nok engang oplevet, hvordan araberdrenge ødelægger Nørrebro og skaber utryghed. Det skriger på politisk handling. Strammere udvisningsregler af kriminelle udlændinge og ikke mindst mere politi.

Vi står foran et politiforlig, men heller ikke det havde Mette Frederiksen prioriteret i sin første nytårstale som Danmarks statsminister. Beskæmmende.

Og hvad med udlændingepolitikken? I valgkampen kastede Mette Frederiksen og Socialdemokratiet om sig med gyldne løfter om at bevare den stramme udlændingepolitik. Lige siden har statsministeren haft travlt med at lempe udlændingepolitikken.

Listen over regeringens lempelser inkluderer et skattefrit tilskud til primært indvandrerfamilier, hvor forældrene ikke arbejder, op til 500 nye kvoteflygtninge om året, regeringen har droppet planerne om et nyt udrejsecenter for udviste kriminelle på øen Lindholm, udviste familier, som nægter at rejse hjem, flyttes ud fra Sjælsmark og får bedre vilkår, opholdskravet for dagpenge fjernes, gratis danskundervisning og så kan flygtninge og familiesammenførte, som ellers ikke har noget opholdsgrundlag i Danmark, blive her, hvis de har haft et arbejde i mindst to år.

Statsministeren er godt i gang med at ødelægge den hjemsendelsespolitik, som Dansk Folkeparti fik kæmpet igennem sidste år.

At hun slet ikke italesætter udlændingepolitikken i sin nytårstale, er blot endnu et vidnesbyrd om, at den stramme udlændingepolitik højest er tomme ord.

Hvis Mette Frederiksens første nytårstale som statsminister skal ses som et udtryk for, hvad der er i vente, så tegner det umådelig trist. For danskerne og for Danmark.