»Plads Til Forskels« arbejde forsættes i andre byer

20. november 2020, 14.08

Arulanantharajah Thillainadarasa. Foto: Tom Laursen

FRIVILLIG »Plads Til Forskel« arbejder i Gullestrup, Holtbjerg og Brændgård i Herning Kommune. De får lavet et værdigfuldt arbejde for beboerne i nogle af Herning Kommunes boligområder. Marianne Rasmussen Rahbek og andre arbejdskolleger arbejder i »Plads Til Forskel«. Jeg har tit deltaget i deres forskellige aktiviteter, og der så jeg, hvordan der opstod et fællesskab. Her var det muligt og se, hvor mange danskere og udlændinge har et godt samarbejde. De arrangerer ikke kun aktiviteter, de arbejder for menneskers velfærdsbehov. Flere mennesker får forskellig hjælp fra dem. »Plads til forskel« overtager samfundets opgaver, de giver rådgivning, aktivitetsplaner og andre arrangementer. Dette fører til, at flere folk får glæde af dem. Alle medarbejdere har meget travlt, men samtidig vil medarbejderne gerne hjælpe alle sammen.

Nu er der en stor chance, for da flere nødvendige udviklingsprojekter kan foregå gennem disse bolig-projekter. Da der er nogle boligselskaber, der samarbejder nu. Jeg kender til befolkningen i Herning i over 35 år. De har meget travlt samt meget at se til i deres private liv, men fællesskabet er meget vigtigt for dem, hvor de kan udvikle sig. Samt områderne som fremtiden for vores børn og ungdoms gode liv. Så beboerne skal prøve at deltage i »Plads til forskel«-aktiviteter. Herning Kommune kan lave flere velfærdsarbejde gennem bolig selskaberne, samtidige har kommunen bedre kontakt med alle foreningerne, som kan et godt samarbejde med boligforeningers projekter.

Jeg er formand for Det Multikulturelle samarbejdsgruppe, jeg har haft kendskab til Hernings Kommunes foreningernes udvikling gennem 35 år og har samarbejdet som frivillig hjælper med Herning Kommunes foreninger med udviklingsarbejde. Jeg har mødt Aase Andersen, som arbejder med at hjælpe i kultur- og fritidsafdeling i Herning Kommune, der er mange foreninger, som får den bedste hjælp og vejledning af hendes aktive arbejde.

Vi kan godt få mere succes gennem »Plads til forskels« aktiviteter og andre udviklingsprojekter i Herning Kommune. Hvis kommunen, regionen og staten støtter »Plads til forskels« arbejde og deres projekter, som vil øge folks livsvilkår. Samtidig kan »Plads til forskel« samarbejde med lokale foreninger, som har kontakt med beboerne og deres medlemmer i Herning Kommune. Så foreningerne kan samle flere folk til »Plads til forskels« aktiviteter og arrangementer. Så »Plads til forskels« velfærdsarbejder udvides til andre byer i Herning Kommune, hvor det vil føre til et bedre liv i Herning Kommune.