Magnus droppede hash og kriminalitet: Fik en uventet chance - og greb den

Magnus Thomsen fik brudt en negativ spiral med hash og småkriminalitet, da han blev ansat hos Dansk Wilton. To år efter er hans liv helt forandret

11. juni 2019, 19.44

Magnus Thomsen (t.v.) var med egne ord groet fast i et liv på kontanthjælp, inden han fik chancen med en fastansættelse hos tæppeproducenten Dansk Wilton. Produktionsleder Kenneth S. Hansen (t.h.) understreger, at der ikke er taget særlige hensyn, og at Magnus med sin indstilling og arbejdsomhed lynhurtigt blev accepteret af de erfarne kolleger på holdet. Foto: Flemming Hansen

Stoltheden lyser ud af 26-årige Magnus Thomsen, mens han fremviser de vævemaskiner, han har ansvaret for hos tæppeproducenten Dansk Wilton.

Som væver har han typisk overblikket over tre maskiner ad gangen og skal blandt andet sikre, at der er nok garn på reolerne, og holde øje med, at der ikke er en tråd, der er sprunget.

Det er et job, som ofte kræver et godt samarbejde med de øvrige kolleger på holdet og en evne til at prioritere sine opgaver, så tæppeproduktionen ikke går i stå.

Det er nu to et halvt år siden, han første gang trådte inden for hos Dansk Wilton. Dengang var selvtilliden og hu­møret langtfra som i dag.

Magnus Thomsen havde på det tidspunkt aldrig haft et ordinært arbejde og var med egne ord groet fast i et liv på kontanthjælp. I stedet for at have taget hul på uddannelse eller job efter folkeskolen var han røget ud i hashmisbrug og småkriminalitet, som endda havde givet nogle pletter på straffeattesten.

Lysten til at stå op...