Tidligere soldatermor fylder 70

Ruth Brik Christensen, der blandt andet er kendt for sin bog »Ruth i krig«, fylder rundt. Fødselaren har været soldaterhjemsleder på flere af KFUM’s Soldaterhjem i udlandet og er en aktiv foredragsholder såvel som forfatter

Udgivet:08. august 2022, 12.10

Læsetid:2 minutter

Ruth Brik Christensen fylder 70 år i morgen, tirsdag 9. august. Foto: PR-foto

Ruth Brik Christensen, Kølkær, er oprindelig uddannet pædagog og diakon, men har gennem tiden arbejdet som soldaterhjemsleder og foredragsholder.

Som leder af KFUM’s Soldaterhjem i udlandet har hun både være med de danske soldater i Irak, Libanon og senest i Afghanistan i 2013. På KFUM’s soldaterhjem, uanset om det er herhjemme eller i udlandet, gælder rang ikke, og det tilbyder soldaterne en civil oase i den militære verden. Én af Ruths vigtigste opgaver som soldaterhjemsleder har derfor været at skabe rum for menneskelighed med soldaternes glæder og sorger med lyttende ører. Desuden bagte hun tonsvis af kager, bryggede spandevis af kaffe og skabte et hjem, hvor soldaterne altid kunne komme og slappe af fra krigen. Hun var i høj grad en lyttende og omsorgsfuld »mor« for soldaterne. Det kristne værdigrundlag er bærende på KFUM’s Soldaterhjem, og værdierne får en særlig dimension, når livet og døden kommer tættere på soldaterne.

I dag tager Ruth Brik Christensen rundt og holder foredrag om sine oplevelser, og det er hende særligt magtpåliggende at formidle en anden vinkel på de krige, som danske soldater har deltaget i igennem tiden. Hendes foredrag reflekterer den menneskelige side af soldaten i krig. Ruth er kendt for at holde levende og medrivende foredrag med mange billeder fra verdens brændpunkter, der fortæller en del af historien. Når hun ikke holder foredrag, kigger hun forbi på KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro, hvor hendes datter og svigersøn bor og arbejder. Det er en kærkommen anledning til at hilse på børnebørn.

Derudover har Ruth Brik Christensen samlet en lille gruppe, der mødes og samler kors for KFUM’s Soldatermission.

Disse kors bliver uddelt på KFUM’s Soldaterhjem, men særligt på soldaterhjemmene i udlandet har korset og dets medfølgende bibelord en stor betydning. Mangen en soldat har fået et kors på et soldaterhjem og trofast haft det med ud i krigen.

Ruth Brik Christensen blev i 2010 kåret til »Årets helt« af Jyllands-Posten, og efterfølgende er bestselleren »Ruth i krig« solgt i flere oplag.

Indlæser debat