Personangreb af Vedel

8. juli 2021, 11.58

Michael Thomsen. Foto: PR-foto

DEMOKRATI Af Jørn Vedel blev jeg kaldt uforskammet, dybt krænkende og den største splittelsesmager i Herning. Ovenikøbet var det på grund af »typer som mig«, at han forlod sit eget parti, skriver han i Folkebladet sidste onsdag.

Sådan er jeg dog aldrig blevet beskrevet før, og det siger vel mest af alt noget om Jørn Vedels tilgang til en respektfuld tone mellem politikere i Herning Kommune.

Jeg er enig i Laila Lauritsen fra Enhedslistens synspunkt om, at det er hæmmende for vores lokale demokrati.

Nu har jeg læst mit indlæg fra i mandags igen. Alt jeg skriver er sandt, og jeg kan ikke se, at jeg nogen steder trækker racismekortet. Jeg skriver om, hvad jeg mener er god integration i modsætning til Lars Krarup. Men Vedel føler sig åbenbart truffet og er blevet ramt på en øm tå, siden han hiver sig selv op i de højder. Jeg vil lade Vedels læserbrev, og Martin Rosenørns svar dagen efter, tale for sig selv og anbefale Folkebladets læsere at læse dem begge og mit oprindelige indlæg og så dømme selv.

Det kunne klæde Jørn Vedel at gå efter indholdet i stedet for personen. Men indholdet kalder Vedel for floskler, selvom budget 2019 har haft en negativ virkning på rigtig mange mennesker.

Men han skal have tak for, at han har givet mig muligheden for lige at gentage, at jeg ikke synes, det er god integration at opdele en skole, så den ene afdeling får 98 procent børn med en anden etnisk baggrund end dansk. Jeg mener ikke, det er god politik at spare 20 procent - i alt 20 millioner kroner - på specialskoleområdet; vores mest sårbare børn. Og jeg mener ikke, man skal hæve forældrebetalingen med 1000 kroner om måneden i SFO og så bruge pengene på noget helt andet.

SF har deltaget i stort set alle budgetter de seneste 12 år. Det er vi godt tilfredse med, men vi mener ikke, vi skulle have deltaget i budget 2019. SF Herning har medlemsfremgang, står samlet og vil den samme vej.

Læs også
SF’s racismeanklage mod 28 byrådsmedlemmer
Læs også
Vildleder Jørn Vedel Eriksen læserne?
Læs også
Uforskammet: Kommentar til Jørn Vedel Eriksens debatindlæg