Kapow: ITR Group vokser til 1100 ansatte med markant opkøb

Herning-selskabet bag IT Relation har købt Itadel med 260 medarbejdere. Dermed vokser koncernen til 1100 ansatte

18. maj 2021, 11.20

ITR Group med administrerende direktør Henrik Kastbjerg (t.v.) og salgsdirektør Stig Bundgaard har hovedsæde i Herning og har nu 17 kontorer. Foto: PR-foto

OPKØB Der blev trukket lidt på smilebåndene, da IT Relation første gang præsenterede deres »it-superhelt« som en rollemodel for alle ansatte - og visionen om at skabe »kapow« i hverdagen.

Men der var en mening med galskaben, og siden har væksten været uden midtjysk sidestykke. I dag har IT Relation offentliggjort det 19. opkøb på fem år, og denne gang er der tale om det hidtil største.

Herning-koncernen ITR Group, der står bag IT Relation, har købt Itadel, der har 260 medarbejdere. De fleste er på kontorer i Aarhus og København, og herudover er der en afdeling i Prag. Med i købet følger også konsulentvirksomheden Cloud Teams, som indgik i partnerskab med Itadel sidste år.

Hos ITR Group ser administrerende direktør Henrik Kastbjerg købet som et vigtigt skridt i de ambitiøse vækstambitioner.

- Vi glæder os til at byde Itadel og Cloud Teams velkommen i ITR Group, som nu får en endnu stærkere position over for de mellemstore og store kunder. ITR Group har udviklet sig hastigt de senere år og opbygget styrken til at udfordre og slå de største konkurrenter i Danmark. Det sidste halve års tid har vi udvidet koncernen med Improsec, Emineo, Copenhagen Software og Progressive – og nu glæder vi os til at få både Itadel og Cloud Teams ombord, så vi kan stå stærkest muligt over for de små, mellemstore og helt store kunder, siger han i en pressemeddelelse.

Vigtigt med volumen

Det siger lidt om købets og ITR Groups størrelse, at det først skal godkendes af konkurrencemyndighederne. Forventningen er, at aftalen kan blive endeligt gennemført i slutningen af juni.

Det er kun godt to uger siden, ITR Group offentliggjorde et andet stort opkøb med overtagelsen af Progressive med knap 100 ansatte i Danmark. Dengang svarede Henrik Kastbjerg således til Herning Folkeblad på spørgsmålet om, hvorfor man har valgt så offensiv en opkøbsstrategi:

- Vi fokuserer i dag på fire forretningsområder, og for at vi også kan servicere de større kunder, er det vigtigt, at vi har volumen inden for alle fire områder. Derfor bliver vi ved med at køre en opkøbsstrategi. Vi vokser også organisk, men med opkøbene kan vi skyde genvej og nå vores mål hurtigere.

ITR Group

ITR Group beskæftiger nu omkring 1100 medarbejdere i virksomhederne IT Relation, Mentor IT, Sotea, Improsec, Miracle42, Emineo, Copenhagen Software, Progressive, Itadel og Cloud Teams.

It-koncernen er blandt de førende danske leverandør af it-outsourcing services til den private og offentlige sektor. ITR Group er repræsenteret på 17 lokationer i Danmark, Sverige, Filippinerne og Tjekkiet.

Koncernen har en førende markedsposition i Danmark inden for de fire forretningsområder Cloud Services, Digital Solutions, Professional Services og Cyber Security Services.

Udspringer af TDC Hosting

Itadel er udsprunget af TDC Hosting og blev i 2017 købt af kapitalfonden Maj Invest Equity, der indførte navnet Itadel og har bidraget til at gennemføre en turnaround af virksomheden, som omsætter for mere end 300 millioner kroner årligt.

I pressemeddelelsen lyder det, at IT Relation og Itadel sammen vil styrke konkurrenceevnen, udvikle forretningen og tilbyde kunderne god service og stærke kompetencer inden for hosting, drift og cloud services under navnet IT Relation. Itadels aktiviteter i Tjekkiet omfatter 70 medarbejdere, der fremover vil fungere som et fælles ressourcecenter for virksomhederne i ITR Group. Fusionen af IT Relation og Itadel vil skabe stordriftsfordele og bidrage positivt til kundernes videre udvikling.

- Vi ser frem til at skabe en endnu stærkere forretning sammen med IT Relation og indtræde i ITR Group, der har gennemgået en stærk udvikling i de senere år og demonstreret en enestående evne til at udvikle forretningen og tænke innovativt til gavn for kunder og medarbejdere. Vi får mulighed for at tilbyde kunderne en bredere ydelsespalet og stærkere kompetencer som en del af IT Relation og ITR Group, der har kundeservice, stabilitet og sikkerhed som absolutte topprioriteter. Samtidig bliver medarbejderne del af en stærk og ekspanderende virksomhed, der byder på helt nye muligheder for faglig og karrieremæssig udvikling, udtaler Jess Julin Ibsen, der er administrerende direktør i Itadel.

Cloud Teams fortsætter som selvstændig virksomhed i ITR Group. Efter opkøbet af Itadel og Cloud Teams vil ITR Group nå op på en samlet årsomsætning på cirka 1,4 milliarder kroner.

Læs også
18 opkøb på fem år: Herning-koncern vokser til 850 ansatte
+Abonnement

Indlæser debat...