Fra Lokal Avisen: Nu går Nikoline live

Nikoline Steen Kristensen er efter indledende runder klar til de direkte tv-shows i X Factor

24. februar 2021, 11.35

I X Factor-afsnittet i fredags sang Nikoline Steen Kristensen »Du Er« af Søs Fenger, Hendes mentor, sangerinden Nanna Øland Fabricius - alias Oh Land - gav Sørvad-pigen en billet til live-showene. Foto: Lasse Lagoni/TV2

SØRVAD Siden 17-årige Nikoline Steen Kristensen fra Sørvad dukkede op på tv-skærmen om fredagen i begyndelsen af året, har hun selv og hendes nærmeste været klar over, hvordan det udviklede sig. Hendes indledende runder i TV2-programmet X Factor blev optaget for flere måneder siden, så hun har været nødt til at holde tæt.

- Det har været meget vigtigt, at jeg ikke skulle lyve, så jeg har bare ikke fortalt så mange detaljer om, hvad jeg laver. Hvis folk har spurgt om noget, så har jeg sagt, at jeg lige havde behov for en fridag fra vores undervisning, og så har jeg været med i nogle timer indimellem, siger HF-eleven, som i den forbindelse har haft glæde af hjemsendelsen og undervisningen via skærm, som har betydet, at hun ikke fysisk skulle møde op på skolen i Holstebro.

- Jeg tror, folk måske har haft lidt på fornemmelsen, hvad der foregik, for det er meget sjældent, at jeg ikke er i skole. I begyndelsen var de ret bekymret, om jeg nu var okay. Det er jo megasødt. Så måtte jeg fortælle, at jeg havde det fint, men ikke kunne sige noget. De begyndte nok at kunne lægge to og to sammen, siger Nikoline Steen Kristensen.

Nyder det

Den seneste måned har hun været i København for at forberede sig på premieren på live-sæsonen, der begynder fredag aften. Fra nu af ved ingen, hvordan konkurrencen udvikler sig. De ni deltagere - tre unge solister, tre ældre solister og tre grupper - skal optræde for dommere og seere, og de bliver sorteret fra én efter én.

- Det er meget vigtigt ikke at lægge for stort et pres på mig selv. Jeg vil det vildt gerne, men jeg skal bare tage ét skridt ad gangen og nyde det. Og så skal jeg give alt, hvad jeg kan, siger hun.

I København har hun fået en ny familie. Selv om deltagerne er indbyrdes konkurrenter, har de også meget med hinanden at gøre, og de støtter hinanden under prøverne.

- Os, der kommer langt fra København, bor også sammen, så jeg bor sammen med en af grupperne, siger Nikoline Steen Kristensen.

Prioriterer X Factor

Hun har prøvet at fordele tiden mellem skolegang og X Factor ligeligt de seneste uger, men nu ændrer hun prioritering.

- Jeg har aftalt med min studievejleder, at de næste to uger er der fuld fokus på X Factor, siger Nikoline Steen Kristensen.