Afklaret FCM-træner efter nedtur i Holland: Én af de hårde dage

Cheftræner Bo Henriksen anerkender PSV’s skarphed på en svær aften i Eindhoven

Udgivet:03. august 2021, 23.29

Læsetid:3 minutter

Træner Bo Henriksen må konstatere, at PSV-spillerne fik gardinet bag Jonas Lössl til at blafre hele tre gange på 13 minutter. Foto: Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Før kampen mod PSV Eindhoven måtte FCM lade Pione Sisto, Mikael Anderson, Nicolas Madsen, Henrik Dalsgaard og Daniel Høegh blive hjemme med coronasmitte i kroppen.

Efter ankomsten til Holland fik lejren så besked om, at forsvarsspilleren Juninho - der var med i Holland og skulle have startet inde - med øjeblikkeligt varsel var sat i karantæne af UEFA - det europæiske fodboldforbund - i seks kampe.

Bo Henriksen, FCM's cheftræner, om situationen:

- Jeg sad på mit hotelværelse, da jeg fik beskeden, og det er jo ikke én af de beskeder, man jubler over. I sig selv ændrede det ikke det store ved vores gameplan, at Rasmus (Nicolaisen, red.) kom ind i stedet, men det er klart, at det ikke er sjovt, når tingene er ude af ens egne hænder så kort før kampstart.

- Vi vidste godt, at der kunne komme noget på et tidspunkt (omkring Juninhos karantæne, red.), men jeg synes måske, at fire timer før en kamp ikke det rigtige tidspunkt at give besked om den slags, siger FCM-træneren med et skævt smil på et online pressemøde efter 0-3-nederlaget til PSV Eindhoven.

I forsvaret var midtbanespilleren Raphael Onyedika i forvejen trukket ned i stedet for Daniel Høegh. Så det var to nye makkere til anfører Erik Sviatchenko.

- Det ændrer selvfølgelig noget, når vi må ændrer på flere pladser, men vi kan jo ikke ændre ved, at vi skal spille kampen, og så må vi trods alt holde os til vores gameplan, selv om holdet så lidt anderledes ud efterhånden, påpeger Bo Henriksen.

FCM-mandskabet kom faktisk meget godt i gang på et larmende og festligt Philips Stadion og forsøgte at udnytte, at PSV kom langt frem på banen. Det gav plads at spille i for "ulvene".

- Vi kom måske ikke frem til så mange chancer offensivt, men defensivt var det ikke så ringe. Vi holder dem på forholdsvis få skud på mål. Til gengæld var de så knivskarpe før pausen, erkender FCM-træneren.

Tre mål på 13 minutter - på fire skud

Tre PSV-mål i løbet af 13 minutter ændrede naturligvis kampbilledet markant. Frustrationerne på banen var synlige hos FCM'erne, og der blev kaldt til rådslagning på sidelinjen og talt med store bogstaver.

- Når det går så stærkt, så kommer der naturligvis nogle frustrationer, for ingen er tilfredse med det. Det var tre mål på fire skud. Jeg kunne jo godt have valgt at flå fire mand ud på det tidspunkt, men jeg valgte at tage én enkelt mand i pausen, siger Bo Henriksen.

Det var den nye brasilianske midtbanespiller Charles Rigon Matos, der blev taget ud. Ind i stedet kom Dion Cools, der tog Raphael Onyedikas plads i forsvaret, og så rykkede nigerianeren frem på sin foretrukne plads på midtbanen.

- Så kan man jo som træner godt spørge sig selv, om jeg skulle have gjort sådan fra kampens start. Dion gør det godt på en uvant plads, og Raphael spiller en god anden halvleg, synes jeg. Så ja, som træner har du altid forskellige muligheder, men man er jo også nødt til at træffe nogle valg, påpeger Bo Henriksen.

Uvante rammer

Der var 23.000 tilskuere og ingen corona-formaninger på Philips Stadion, og det gav en fantastisk kulisse, der også var med til at lægge et ekstra tryk på FCM-spillerne.

- Ja, det er jo halvandet år siden, vi har prøvet det i Danmark, så det skal man måske lige vænne sig til igen. Det var en fed ramme, tilskuerne lavede, og det var nok ikke til vores fordel i dag, men det er jo det, vi har manglet i lang tid, lyder det fra FCM-træneren.

Han lignede faktisk en mand, der var forholdsvis afklaret efter et klart nederlag og en lang række problemer i kulisserne.

- Vi må jo alle lære af det her. Vi skal kunne håndtere mange situationer. Og jeg synes, at spillerne i anden halvleg viser, at de formåede at bevare fokus. Men jo, det kommer til at kræve noget af et mirakel, hvis vi skal slå PSV sammenlagt. Selv hvis vi havde haft alle spillere til rådighed, så var vi blevet udfordret på sådan en aften her. Det er et klassemandskab, vi var oppe mod, fastslår Bo Henriksen, der nu må se frem mod fredagens Superligakamp mod Vejle.