En halv løsning i hal

Nørre Snede Hallen kan se frem til nyt gulv med kommunal støtte

4. maj 2021, 12.08

Halgulvet i Nørre Snede har snart holdt i 50 år og er nedslidt. Kommunen støtter projektet økonomisk, men varme­systemet og ventilationen, der også er udtjent, må vente lidt endnu. Billedet her stammer fra en anden hal. Foto: Morten Hallstrøm

NØRRE SNEDE Kultur- og fritidsudvalget har på sit seneste møde vedtaget at yde en økonomisk håndsrækning til Nørre Snede Hallen.

Støtten går til det udtjente halgulv, og tilsagnet lyder på 298.000 kroner.

Hallens bestyrelse havde søgt om et samlet tilskud på godt 325.000 kroner, der skulle dække 80 procent af udgifterne til et nyt gulv samt en omfattende renovering af varme- og ventilationsanlægget.De samlede udgifter løb op i godt 400.000 kroner, hvoraf Nørre Snede Hallen dækker 20 procent af det samlede beløb, svarende til godt 80.000 kroner.

Nørre Snede Hallen nærmer sig 50-årsjubilæet, og som naturligt samlingspunkt for byen, er der blevet slidt grundigt på trægulvet.

Sidste år blev hallens køkken og cafeteria ombygget, så det kom til at fremstå mere lyst og indbydende.

I den forbindelse søgte hallens bestyrelse også kommunalt tilskud, men det blev til et afslag.

Nødvendighed for driften

I ansøgningen til kommunen lægger bestyrelsen da også vægt på, at man i hele hallens levetid har klaret sig selv uden økonomisk støtte fra kommunen.

»Det mener vi ikke, at der er ret mange andre haller, der kan »prale« af, så derfor håber vi denne gang at kunne opnå støtte til de to projekter«, står der i ansøgningen.

Det tilføjes i øvrigt, at de to projekter ikke blot er investeringer, der er »nice to have«, som det hedder, men en absolut nødvendighed for driften af hallen.

Bestyrelsen peger på, at man har haft eksperter på besøg. De mener ikke, at varmeanlægget kan klare endnu en sæson.

Men i kultur- og fritidsudvalget er det altså i første omgang gulvet, som får tilskud, mens varmeanlæg og ventilation pænt må vente, formentlig til budgetlægningen.

Indlæser debat...