Valg på Folkebladet: 12 kandidater, 120 borgere - og en enkelt baby

Mandag aften var Herning Folkeblad vært for en valgdebat inden onsdagens folketingsvalg

3. juni 2019, 21.50

12 kandidater debatterede politik på Folkebladet mandag aften inden onsdagens folketingsvalg. foto: flemming hansen

herning Slutspurten er officielt i gang. Om mindre end to dage skal danskerne til folketingsvalg, og overalt i landet har politikerne travlt med at komme ud og møde vælgerne for at få solgt budskaberne og måske flyttet nogle stemmer i 11. time.

Således også i Herning. Og mandag aften var cirka 120 borgere (og en enkelt baby) samlet i mødesalen hos Herning Folkeblad for at møde 12 lokale kandidater til en snak om blandt andet klima og sundhedsreform.

Aftenens panel bestod af Peter Nowack (SF), Andreas Steenberg (R), Rasmus Norup (K), Brian Bruhn (AL), Kristian Andersen (KD), Kristian Jensen (V), Kim Durup (KRP), Dennis Flydtkjær (DF), Thomas Bachmann (NB), Anders Andreasen (S), Alex Vanopslagh (LA) og Jakob Sølvhøj (EL). Stram Kurs var også inviteret, men var ikke vendt tilbage på Folkebladets henvendelser.

Gule og røde kort

Aftenens ordstyrer var Folkebladets chefredaktør Vibeke Larsen, der var bevæbnet med gule og røde kort som potentiel nødbremse mod de snakkesalige politikere.

Chefredaktøren slap heldigvis for at tale med alt for store bogstaver, da debatten var præget af netop den gensidige lydhørhed, som har kendetegnet meget af valgkampen.

- Jeg synes, at debatten op til dette folketingsvalg har været kendetegnet af en god tone og en god stil. Og sådan håber jeg også, at det bliver i aften, lød indgangsbønnen fra Vibeke Larsen, inden ordet blev givet videre til aftenens 12 kandidater.

Læs meget mere om mandagens valgmøde i den husstandsomdelte tirsdagsavis fra Herning Folkeblad - og naturligvis her på aoh.dk.

Læs også
Hvem skal du stemme på? Bliv klogere i Folkebladets store kandidattest
Læs også
Galleri: 12 lokale kandidater krydsede klinger i 11. time
+Abonnement