Sådan gik det: FCM vandt 3-2 over SønderjyskE på Mads Hansens træffer dybt inde i overtiden

SønderjyskE udlignede til 2-2 i overtiden, men Mads Hansen blev matchvinder med sin sene scoring til 3-2

24. oktober 2021, 17.44

Erik Sviatchenko rækker tommel op. FCM kæmpede sig til 3-2 over SønderjyskE . Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD Det har været en perfekt søndag for FC Midtjylland. Først tabte de nærmeste rivaler i Superligaen, FC København, 1-2 til Brøndby, og senere vandt FCM selv hjemme med 3-2 over SønderjyskE efter en hektisk slutfase. Dermed er afstanden ned til FCK nu på 6 point efter 13 runder. ”Ulvene” har nu 31 point, mens københavnerne bliver stående på 25.

Mads Hansen blev matchvinder dybt inde i overtiden, da han scorede til 3-2 efter fint oplæg fra Awer Mabil.

Umiddelbart inden havde SønderjyskE ellers udlignet til 2-2, da Emil Frederiksen scorede og bragte chok på MCH Arena foran 8500 tilskuere.

FC Midtjylland fik ellers den værst tænkelige start på kampen. Den islandske målmand Elias Olafsson, der ellers har imponeret de sidste uger, kom helt skæv ud til et hjørnespark fra den tidligere FCM’er Mads Albæk, og så gik Emil Holms hovedstød til en overraskende SønderjyskE-føring efter bare seks minutter.

Naturligvis en ønskeposition for Sønderjyderne, der nu kunne trække sig længere tilbage og koncentrere sig om at forsvare.

Victor Lind fik chancen på en returbold, men skød forbi, og Erik Sviatchenko ramte overliggeren med et skud fra distancen, men ellers var der langt mellem de gode tilbud.

Små fem minutter før pausen fik hjemmeholdet til gengæld sat et mønsterangreb sammen. Pione Sisto var trukket langt tilbage i banen, sendte bolden ud i højre side. Her modtog Gustav Isaksen bolden, sendte den helt modsat til Nikolas Dyhr. Dyhr slog den tilbage i feltet, hvor Isaksen kunne lægge den af til Evander Ferreira, der var løbet med i feltet og bankede kuglen i mål.

Hurtig scoring efter pausen

Anden halvleg begyndte også fint for ”ulvene”. Efter bare ni minutter kunne altid hovedstødsfarlige Erik Sviatchenko pande sit hold foran efter et hjørnespark. 2-1 og en fortjent føring.

Kort efter måtte forsvarsspilleren Daniel Høegh, der havde fået en sjælden startplads, bæres fra banen efter et hændeligt sammenstød med Rilwan Hassan. Han blev erstattet af Juninho.

Herefter virkede midtjyderne i kontrol, og der var langt mellem, at SønderjyskE truede FCM-målet.

Tættest på en udligning var Emil Kornvig på et langskud, som Elias Olafsson ikke kunne holde i første omgang, men på selve målstregen fik han styr på bolden. Det var tæt på, at den bold var hoppet i mål.

Herefter blev det mere og mere kaotisk, indtil 2-2-udligningen kom. Men FCM klarede den, og vandt 3-2 efter 98 spillede minutter.

Næste kamp for FCM er på torsdag hjemme mod AaB i Sydbank Pokalen.

Genlæs kampen i Ritzaus liveblog herunder.

Indlæser debat