Video: Halloween-patrulje tør ikke tælle timer

Naturpatruljens to bagmænd tæller ikke timer - de tæller selskab. Halloween-rute er klar til at blive gået torsdag, fredag og lørdag

29. oktober 2020, 14.05

En stor del af torsdagen brugte Rikke Steffensen (til venstre), Birgitte Falkesgaard og Heine Falkesgaard på at udsmykke det lille skovstykke langs Søndergade. Foto: Henrik LInd Jørgensen

VILDBJERG Hvis der er noget, Birgitte Falkesgaard og hendes makker i Vildbjergs »Naturpatruljen«, Rikke Steffensen, ikke tør, når de forbereder et uhyggeligt halloweenløb, så er det - at tælle timer.

- Vi har været i gang med forberedelserne de seneste tre-fire uger, siger Birgitte Falkesgaard, som i år er sprunget ud med forskellige aktiviteter i Vildbjerg. De har alle det til fælles, at de inspirerer børn og voksne til at komme ud i naturen.

Lys langs stien

Torsdag, fredag og lørdag bliver det en smule uhyggeligt, men også meget kreativt, når folk frit kan gå på en bynær skovsti. Den ligger lige i nærheden af kirkegården, men der er en smule gadelamper ude på vejen, der er 150 fyrfadslys i de malede syltetøjsglas, og ellers kan man også nyde en tur i dagslys.

- Prioriteten har været at finde et sted, som folk nemt kan komme til, og når jeg har hentet børn i børnehaven og er gået hjem, er vi tit gået ind gennem stien. Den er perfekt til formålet, siger Birgitte Falkesgaard.

En stor del af torsdagen bruger hun og Rikke Steffensen på at sætte de cirka 15 »poster« op. Det er forskellige rekvisitter. Masser af spindelvæv og gravsten hjemmelavet af sortmalede træplader eller købt som færdig flamingo.

- Målgruppen er de mindre børn, så vi har ikke ville lave turen sådan, at folk bliver skræmt, og der er heller ingen levende poster, siger Rikke Steffensen.

- Alle skal kunne gå turen og stadig kunne sove, når de kommer hjem, tilføjer hun.

Store perleplader

De to naturveninder har sendt en del bande-emojis til hinanden på sms, når perlepladerne har drillet. Det er nemlig ikke en sol eller en lille kat, de har pillet med. De har fremstillet grønne zombier med kraniebrud og blod ud ad munden, et perlepladeskelet med bevægelige arme og ben, og sorte og grå arme, der kan stikkes ned i jorden ved de mange gravsten.

- Når perlepladerne bliver så store, skal der ikke meget til, inden noget brækker af, men det gør heller ikke noget, når det er en finger, der brækker af en zombiearm, siger Birgitte Falkesgaard, som også har fået idéen til at fremstille spøgelser af poser i forskellig størrelse.

Belønningen

Naturpatruljens to kvinder tæller ikke timer.

- Vi tæller selskabet, og når vi hører folk glæde sig til at komme ud at gå turen, så er det jo alting værd, siger Rikke Steffensen.

Inden de seneste corona-restriktioner var planen at indbyde til en samling ved spejderhytten i nærheden, hvor folk kunne samles om bål til varm kakao. I samme omgang ville Naturpatruljen så præsentere en rygsæk med udstyr, der er blevet fremstillet, og tilbuddet om at blive medlem for 100 kroner. Det bliver ikke i denne omgang, og patrulje-fællerne understreger, at aktiviteten i den lille skov er gratis.

Og på eget ansvar, naturligvis.

Rikke Steffensen var næsten bange for at forpubbe, hvis hun blev viklet ind i de livlige spindelvæv. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Der er både rigtige græskar og et oppusteligt hoved. Og meget mere. Foto: Henrik Lind JØrgensen
Gravstenene er hjemmelavede. Det er zombiehænderne også. De er fremstillet af perler. Mange perler. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Heine Falkesgaard stiller op, når hans kone får kreative ideer. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Pas på, det spøger. Det er dog ikke så farligt som det ser ud. Plastikposer i forskellig størrelse er hemmeligheden. Foto: Henrik Lind Jørgensen