En god gammeldaws udflugt med det hele

Læserklubben tager på tur i det spirende forår 18. marts og kan krone dagen med Danmarks nationalret i smukke omgivelser Af Lone Henningsenlgh@mediehusenemidtjylland.dk

8. februar 2020, 06.36

Stegt flæsk med persillesovs passer nærmest perfekt til en udflugtsdag i det skarpe forår.

Midt i marts kribler undergrunden og naturen kaster sin triste efterårs- og vinterdragt til fordel for flere farver og lunere temperaturer.

På kalenderen og oftest også i den virkelige verden er det forår!

På denne onsdag tager Læserklubben på en rigtig god gammeldags udflugt ud i det smukke land, hvor vi nyder omgivelserne, hygger med hinanden og får god mad.

I den yderst komfortable bus fra Sørens Rejser samler vi deltagere op i Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken otte og ni, og kører nord på. Turen går langs Hjarbæk Fjord, Virksund, over Lovns Bredning og op forbi Strandby, Trend og Rønbjerg Havn til muslingebyen Løgstør. Her kan vi se deres kanalhavn, som ligger i indsejlingen til den fredede Frederik VII’s kanal.

Undervejs finder vi et passende sted til en kop formiddagskaffe og et smurt rundstykke.

En svunden tid

Vi fortsætter turen i det smukke område og ender ved Restaurant Skivum Krat, der er meget idyllisk beliggende i den fredede egeskov i Sønderup Ådal mellem Løgstør, Nibe og Aars. Her skal vi mæske os i Danmarks nationalret, nemlig stegt flæsk med persillesovs - og dette oven i købet ad libitum.

Skivum Krat begyndte som en skovpavillion i 1875, hvor lokalbefolkningen mødtes til bal og udflugter om sommeren. Selvom meget har forandret sig siden - både lokale- og rent samfundsmæssigt - kan man stadig fornemme datidens lette stemning på stedet, der nu er blevet ud- såvel som ombygget af flere omgange. Men området er stadig uopdyrket skov med bakker og dale fra istiden.

Godt mætte kører vi ad andre veje retur til vore hjembyer.

Hjemkomst mellem klokken 17 og 17.45.

Prisen for denne dagsudflugt inklusiv morgenmad og frokost er 455 kroner for avisens abonnenter. Ikke-abonnenter betaler 505 kroner.

Tilmelding til Læserklubben.