Nybagt far bragte Blue Fox på vinderkurs: Men Esbjerg blev først knækket til sidst

Phillip Marinaccio fejrede sin førstefødte med en scoring i sejren over Esbjerg

Udgivet:24. januar 2023, 21.13

Læsetid:3 minutter

Den nybagte far Phillip Marinaccio bragte Blue Fox på vinderkurs i Esbjerg. Foto: Malene Tswai

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

ISHOCKEY Et effektivt mandskab fra Herning Blue Fox kunne tirsdag aften for anden kamp i træk sætte tre point ind på kontoen efter en sejr på 4-1 på udebane over Esbjerg.

Herning Blue Fox måtte til aftenens kamp klare sig uden den nye back Gordon Ballhorn, der afsonede den første af fire spilledages karantæne, som han fik for en knætackling fredag mod Rungsted.

Til gengæld var ligatopscorer Phillip Marinaccio klar til at spille, selv om han søndag var blevet far for første gang. Den lykkelige begivenhed tog han tilsyneladende positivt med på isen, for efter 10 minutter bragte han gæsterne fra Herning foran 1-0. Mathias From førte pucken frem i fuld fart, og Marinaccio var klar helt inde under mål til at styre pucken i nettet.

Mod slutningen af perioden viste Mathias From igen, at han er hurtigere end de fleste. Igen indledte han et angreb fra egen zone, driblede forbi flere modstandere, spillede pucken til Joachim Linnet, der med det samme lagde pucken af til From, der knaldede den i nettet. Scoringen kom få sekunder efter, at vestjyderne ellers var blevet fuldtallige efter en udvisning.

To flotte scoringer efter enkelt angrebsspil. Det var fuld fart ud af egen zone.

Slog igen efter stor chance

Blue Fox indledte anden periode i undertal, og i det hele taget blev første del af den midterste periode præget af hjemmeholdet, der pressede godt på. Blandt andet var der en kæmpechance til den tidligere NHL-back Philip Larsen, der gjorde comeback efter en hjernerystelse. Han så da også lidt rusten ud, da han i helt fri position afsluttede dårligt på Mac Carruth.

Kort efter blev det 3-0 til Herning. Esbjerg havde svært ved at få pucken ud af egen zone, og den havnede hos Lukas Bang, der fra en lidt spids vinkel i venstre side flot trak pucken op i nettaget. Den scoring gjorde helt sikkert ondt på Esbjerg, der altså kort inden burde have været på 1-2. Nu var de nede 0-3, og det var også stillingen før de sidste 20 minutter.

I et powerplay efter syv minutter sørgede Oliver Kjær for at bringe spændingen tilbage.

Få sekunder senere røg Lukas Bang i en kort nævefight med Esbjergs Søren Nielsen. Den endte med, at Herning måtte spille i undertal i to minutter. Igen brændte det på, men midtjyderne klarede sig igennem.

Tungt pres mod Blue Fox

Der fulgte dog en hektisk periode, hvor Esbjerg havde held til at stresse gæsterne, der ikke kunne sætte mange afleveringer sammen. Det blev ikke bedre med endnu en udvisning. Denne gang til backen Jonathan Racine.

Presset blev taget med ind i de sidste to minutter, hvor Esbjerg trak målmand Mathias Seldrup ud. 97 sekunder før tid straffede Mads Christensen dog den satsning, da han fra midten af banen sendte pucken i det tomme net. Så var sejren sikret, men det var en periode, der trak tænder ud. Esbjerg solgte sig dyrt.

Blue Fox spiller næste gang søndag eftermiddag, når Herlev kommer på besøg i Kvik Hockey Arena.

Indlæser debat