Se videoen: Sådan gøres skiltet rent

Venstre-politikeren Kristian Pihl Lorentzen har flere gange kritiseret den manglende rengøring af vejskilte. Herning Folkeblad afprøvede, hvordan det kan gøres

24. juli 2021, 11.06

Sådan så skiltet på Videbækvej ved Vildbjerg ud, inden vand og børste blev taget i brug. Som det kan ses, er der forsøgt lidt rengøring på et tidsligere tidspunkt. Foto: Henrik Lind JØrgensen

VILDBJERG Ind imellem kan man ikke se vejen for bar skilte, og nogle gange kan skiltet ikke ses for bare skidt.

Venstre-politikeren Kristian Pihl Lorentzen har ad flere omgange kritiseret kommuner og Vejdirektoratet for, at de danske skilte - som der findes så mange af - ofte ikke er ordentligt vedligeholdt. De er godt nok hele og firkantede, og i bund og grund er bogstaver og tal også til at læse, men de er dækket af skidt.

Nogle i et omfang, så det blot ser sjusket ud. Andre er begroet med alger eller andet snavs på en måde, så man har svært ved at tyde dem.

For nogle skiltes vedkommende er skidtet kun en gene, hvis man ikke lige har en gps, og står og skal finde vej i en fart. Andre gange kan et skilt, der tjener et sikkerhedsmæssigt formål - eksempelvis i et sving - være snavset på en måde, så skiltet ikke reflekterer, som det skal.

Hvad kan man gøre?

Forleden var Kristian Pihl Lorentzen igen ude. Ikke med børsten, men med riven: Det er måske nok blevet lidt bedre med skiltenes renhed, men det er ikke godt nok endnu. Venstre-politikeren anførte også her i sommervarmen, at nogle steder vokser græs og ukrudt op foran skiltene, og så er man jo lige vidt.

Herning Folkeblad har længe haft kig på et skilt, der kunne trænge til lidt omsorg og sæbevand, og vi testede, om det faktisk lader sig gøre at gøre en forskel på den måde.

Hvad mener du? Er snavsede skilte et (samfunds)problem? Hvem skal gøre dem rene? Kommune og stat - måske på bekostning af andre opgaver - eller kan menigmand også tage en tørn?

Færdigt arbejde. Der kan da godt ses forskel. Foto: Henrik LInd JØrgensen

Indlæser debat...