Svensk-amerikansk FCM-talent fik kinesisk karrierestart

Jens-Lys Cajuste har svensk mor, amerikansk far, et efternavn fra Haiti, og fodboldkarrieren begyndte han i Kina. Midtbanetalentet glæder sig over nu at være endt i FCM, hvor han allerede mærker fremskridt på flere områder

Udgivet:28. september 2018, 19.35

Læsetid:5 minutter

Multikulturelt stortalent De engelske gloser kommer fejlfrit, formfuldendt og med en let amerikansk accent, når Jens-Lys Cajuste taler.

Stemmen og ordvalget indikerer, at der er tale om en moden, selvbevidst og høflig ung mand. Men den 19-årige svensker har også en sproglig fordel med sig. Han er nemlig halvt amerikaner og har dobbelt statsborgerskab.

Hans far, Frantz Lys Cajuste, er født og opvokset i USA med forældre fra Haiti, mens moderen, Gisela Andersson Cajuste, er svensk. Selv er Jens-Lys Cajuste svensk-amerikaner.

Men den unge midtbanespiller har også stiftet bekendskab med en tredje kultur, der har været med til at modne ham som menneske og spiller.

- Da jeg var fem år, fik min far job i Kina, og hele familien valgte at flytte med. Vi boede først et år i Luoyang (en by med over fem millioner indbyggere, red.), og derefter tre år i Beijing (en af verdens største byer med over 20 millioner indbyggere, red.). Det var i Kina, jeg begyndte at spille fodbold, fortæller Jens-Lys Cajuste.

God oplevelse i Kina...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLEN OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 timer? Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Sport

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere