143 mindre virksomheder er kommet til

Coronaen har kun betydet et lille fald i iværksætteriet

Udgivet:22. januar 2022, 12.46

Læsetid:2 minutter

IKAST-BRANDE Der skal mere end en langvarig coronakrise med nedlukninger og konstant usikkerhed til at slå nye iværksættere ud af kurs. Sidste år blev der stiftet 143 nye, små virksomheder i Ikast-Brande Kommune

Lysten til at starte egen virksomhed er på ingen måde forsvundet, selvom corona i snart to år har besværliggjort livet for landets iværksættere.

Regnskabsprogrammet Visma Dinero har analyseret antallet af nye virksomheder i 2021.

Kan ikke undertrykkes

Analysen viser, at der sidste år blev stiftet 143 enkeltmandsvirksomheder og personligt ejede mindre virksomheder i Ikast-Brande Kommune. Året før var antallet 180. På landsplan var antallet stort set uændret. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- De seneste år har været benhårde, og vi skal vel tilbage til finanskrisen for at finde en mindre attraktiv periode at blive iværksætter. I det lys er det ganske enkelt fremragende, at antallet af små, nystiftede virksomheder holder sig på samme niveau som året før, siger Martin Buch Thorborg, administrerende direktør i Visma Dinero.

Selvom der ikke har været en stigning i antallet af nye, små virksomheder, er direktøren særdeles optimistisk på vegne af dansk iværksætteri.

- Perioden fra marts 2020, hvor hele landet lukkede med et trøstesløst og udsigtsløst brag, til nu har vist, at dansk iværksætteri har det godt. Der er en gruppe mennesker, som blæser højt og flot på, at tidspunktet ikke er lukrativt. De har en skabertrang, som ikke kan undertrykkes, siger Martin Buch Thorborg.

Kuffertvis af kroner

- Det er iværksættere, som har opfundet noget helt genialt, og som nok skal komme til at tjene kuffertvis af penge. Men det er også dem, vi møder hver dag på vores vej: Håndværkeren, frisøren, fotografen. Ildsjælden, som gerne vil stå på egne ben. Det er mennesker med et godt drive og med ambitioner, og det er på deres skuldre, at de næste store virksomheder skal vokse op.

Højdespringeren fra 2020 til 2021 er Ringsted Kommune. Her er stiftet hele 39 procent flere enkeltmandsvirksomheder og personligt ejet mindre virksomheder.

I 5 af 11 landsdele er antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder og personligt ejede mindre virksomheder steget i 2021 sammenlignet med året før.