Byråd lukker hul på 60 millioner kroner

Længere tids problemer med at holde budgetterne på børne- og socialområdet er afsluttet med en stor pengeindsprøjtning

26. marts 2019, 14.21

Parterne bag budgetforliget for 2019 har ved årsregnskabets afslutning fundet 60 millioner kroner til at eftergive gæld på trængte områder for hjælpe til handicappede og udsatte familier. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Gennem flere år har Herning Kommune haft problemer med underskud på hjælpen til blandt andet handicappede og udsatte familier.

Mandag lykkedes det imidlertid politikerne i økonomi- og erhvervsudvalget at finde 60 millioner kroner til at lukke hullet, og det vækker glæde hos kommunens førstemand.

- Det var en rigtig god dag i lokalpolitik, siger borgmester Lars Krarup (V).

Udvalget behandlede kommunens årsregnskab for 2018, og i den forbindelse er det lykkedes at finde pengene til at lukke hullerne i de to økonomisk pressede udvalg.

De er dels fundet i den såkaldte bufferpulje, hvis 33 millioner kroner bruges til at undgå økonomiske sanktioner ved budgetoverskridelser, men endte med at stå ubrugt i 2018.

Dertil kommer 18 millioner kroner, som er sparet i økonomi- og erhvervsudvalget, samt 9 millioner kroner fra ubrugte midler til såkaldt aktivitetsbestemt medfinansiering.

Se på kvalitet i stedet...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben