DET ER DIT VALG - KV21

Ældre skal selv bestemme over deres liv

15. oktober 2021, 11.32

Jimmi Storm Jessen. Foto: PR-foto

SELVBESTEMMELSE Når jeg lytter til historier om ældre, der ikke bliver lyttet til eller mødt som selvstændige tænkende mennesker, bliver jeg noget harm. Når man gennem et langt liv har tage masser af valg hver dag. Er man pludselig ikke i stand til det? Udelukkende fordi man er blevet afhængig af hjælpen udefra.

Det Konservative Folkeparti vil øge det frie valg gennem en øget tilgang til klippekortordningen, så flere får glæde af den. Om man vælger at få et ekstra bad, komme en tur på kirkegården eller tid til et spil kort.

Gnags skrev sangen »Når jeg bliver gammel« – Den sang ville for mange af os godt kunne danne rammen om vores alderdom. Men det er jo hverken kommunen eller Gnags, der skal bestemme, hvilke behov den enkelte har. Derfor er det fri valg en vej til at øge værdigheden i ældreplejen.

Det frie valg af leverandør giver frihed til at vælge. Valget falder jo også på de kommunale tilbud, hvor de er det bedste valg for den enkelte. Over alt hvor vi har et valg, øger det kvaliteten af den service der tilbydes.

Vi har mange kommunale medarbejdere, der hver dag yder et fantastisk stykke arbejde, men hvor ville jeg gerne, at vi lytter mere til dem og deres erfaringer. Vi skal have mere fleksibilitet og medarbejderne kan godt tænke selv. Det er jeg overbevist om, vil højne både tilfredsheden blandt personalet og det vil smitte af på de ældre.

Lad os nu få »plejer« på plejehjem - og ja jeg skrev plejehjem, det skal være slut med plejecentre. Plejehjem er et sted hvor man bor, og et center det er, der hvor man dyrker fitness eller handler. Vil du også have handling bag ordene, så sæt krydset på mig eller en af mine konservative med-kandidater ved valget 16. november.

Indlæser debat