112

Efter knivstikkeri i Herning: 18-årig idømt fængsel

25. november 2021, 16.28

Retten i Herning idømte en 18-årig mand fra Herning fængsel i to år og tre måneder for et knivstikkeri i Herning. Foto: Jørn Deleuran

112 Den 18-årige Oliver Jepsen fra Herning skal to år og tre måneder i fængsel efter han onsdag ved en nævningeret i Retten i Herning blev dømt for et knivstikkeri i Herning fredag 7. maj.

Manden angreb en 23-årig mand i en gyde ved Fonnesbechsgade i Herning med en kniv.

Angiveligt skulle den dengang 17-årige voldsmand være sur over, at den 23-årige havde spildt øl.

- Pulsåre, nerve og øret blev skåret over. Hvis den 23-årige ikke havde fået lægelig hjælp, kan han have været i livsfare, fortæller Michelle Pedersen, anklager ved anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Efter knivstikkeriet kom den 23-årige mands ven, en 19-årig mand, ham til hjælp.

Oliver Jepsen blev også dømt for at forsøge at stikke vennen ned med kniven.

Anklager Michelle Pedersen oplyser, at Oliver Jepsen, der tidligere er dømt for vold, modtog dommen.

- Der var rejst tiltale for grov vold begået under særdeles skærpende omstændigheder, men retten dømte alene efter bestemmelsen om grov vold. Nu vil jeg gå hjem og undersøge, om sagen skal indstilles til anke, siger Michelle Pedersen.

Hun og anklagemyndigheden nedlagde påstand om, at Oliver Jepsen skulle have en dom på tre år og otte måneders fængsel, men nævningeretten i Herning satte altså straffen til to år og tre måneder for knivstikkeriet i Fonnesbechsgade fredag 7. maj.