7000 kroner dyrere for standardhus: Nu stiger fjernvarmeprisen også i Herning

Varmen i et standardhus vil i 2023 koste 18.000 kroner, hvilket er mere end 7000 kroner mere end i 2022

Udgivet:14. oktober 2022, 14.18

Læsetid:2 minutter

Fjernvarmen fra Herningværket bliver meget dyrere i 2023. Foto: Flemming Hansen

HERNING Krigen i Ukraine og de stigende brændselspriser har sendt energipriserne i Danmark på himmelflugt. Den seneste prognose fra Verdo er ingen undtagelse. Trods en række indsatser for at holde priserne nede vil fjernvarmekunderne også i Herning mærke prisstigningerne.

I en pressemeddelelse forklarer fjernvarmechef Karsten Randrup, at Verdo har kæmpet for at holde priserne så langt nede som muligt.

- Der er ikke noget at sige til, at det gør ondt hos forbrugerne med så stor en prisstigning. Derfor har vi også afsøgt alle muligheder for at holde priserne i ro på grund af den særlige situation, kunderne står i netop nu, siger han.

Læs også
<span>Fjernvarme dyr i Troldhede:</span> For husejere med gas endnu dyrere <span>Fjernvarme dyr i Troldhede:</span> For husejere med gas endnu dyrere
Læs også:
Fjernvarme dyr i Troldhede: For husejere med gas endnu dyrere

Besparelse fra Ørsted

Den samlede pris i 2023 for et standardhus på 130 kvadratmeter med et årsforbrug på 18.100 kWh ender i Herning på 17.959 kroner. Til sammenligning var den i 2022 på 10.780 kroner.

Det er til trods for, at Ørsted hjælper med at begrænse prisstigningerne. Ørsted er ejer af Herningværket og producerer hovedparten af fjernvarmen til Herning, Ikast og Sunds – og altså dermed også til Verdos kunder i Herning.

- Vi ønsker i Ørsted at støtte udrulningen af den grønne fjernvarme, som skal være med til at gøre Danmark uafhængig af russisk gas. Derfor giver vi en besparelse til vores varmekunder med grøn fjernvarme, så vi hjælper med at holde prisstigningerne på grøn fjernvarme nede i en tid, hvor energikrisen raser i Europa, siger Ole Thomsen, direktør for Ørsteds kraftvarmeværker.

- Vi er glade for det, og besparelsen går naturligvis direkte videre til slutkunderne, så det bidrager til at tage toppen af prisstigningerne hos den enkelte forbruger i en svær tid, siger Karsten Randrup.

Læs også
<span>Søren og Rie bor i Hernings ældste hus:</span> Men de har fundet smart løsning på energikrisen <span>Søren og Rie bor i Hernings ældste hus:</span> Men de har fundet smart løsning på energikrisen
Læs også:
Søren og Rie bor i Hernings ældste hus: Men de har fundet smart løsning på energikrisen

Udgifter til varmeværk

Når prisen alligevel stiger, skyldes det dels de generelle prisstigninger som følge af den voldsomme prisudvikling på brændsler på verdensmarkedet, og dels at Herningværket står over for en nødvendig vedligeholdelse i sommeren 2023. Vedligeholdelsen giver en midlertidig øget udgift, men det betyder også, at prisen i Herning forventes at falde igen allerede i 2024.

Verdo følger udviklingen på det globale marked og vil løbende vurdere mulighederne for at tilpasse prisen.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Herning

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere