- Jeg går glad på arbejde hver dag

Elsebeth Juul Hansen har gennem 40 år stået på sidelinjen og hjulpet egnenes landmænd med regnskaberne

30. juni 2020, 14.43

Elsebeth Juul Hansen beskrives som »lidt af en taljonglør«. Onsdag har hun arbejdet med landbrugsregnskaber gennem 40 år hos Sagro. Foto: PR-foto

JUBILÆUM Regnskabsassistent Elsebeth Juul Hansen, Sagro, har 40-årsjubilæum onsdag 1. juli.

Da hun som 16-årig begyndte som elev hos Ikast-Bording Landboforening i 1980, blev hun udstyret med kuglepenne i forskellige farver til brug for regnskaberne.

Nu 40 år senere kan hun se tilbage på en rivende teknologisk udvikling, som hun har valgt at gøre sig selv til en aktiv del af.

Hun har således været med i videreudviklingen af det enorme regnskabsprogram Ø90, som assistenter og revisorer gennem 30 år har brugt til landbrugsregnskaber.

- Sagro er langt fremme på det digitale, og jeg har været en af dem, der er gået ind i det og også været med til at undervise mine kolleger, siger Elsebeth Juul Hansen.

Elsebeth Juul Hansen søgte selv en stilling som elev i Ikast og blev tilbudt jobbet i forbindelse med den første samtale - uden at have anden viden om landbruget end at være vokset op på landet nær Tulstrup.

Hun havde en stor interesse for tal, og hun var »lidt af en taljonglør« allerede som ung og har da også undervejs læst videre, så hun i dag er registreret revisor.

Det er dog selve regnskabsdelen, der stadig fascinerer hende, og hun er glad for den kundekontakt, det også kræver - og som betyder, at hun i flere tilfælde nu har tredje generation af en bedrift som kunder.

Også landbruget har været gennem en enorm udvikling siden dengang, hvor de fleste havde både køer, grise og høns, til meget specialiserede bedrifter.

Det betyder også, at mange af gårdene nu drives i selskabsform, med de krav, der ligger til regnskaberne - herunder ikke mindst skattereglerne.

Elsebeth Juul Hansen sidder i Sagros samarbejdsudvalg og er formand for den gruppe, der arbejder med Ø90.

Selv om udviklingen har været et vilkår, glæder hun sig over, at der også er noget, der ikke forandrer sig - og det har været forholdet til de gode kolleger, kunderne, og den fortsatte glæde ved arbejdet.

- Jeg går glad på arbejde hver dag, siger jubilaren.

Elsebeth Juul Hansen bor også i dag nær Tulstrup, hvor hun har været en del af de lokale foreningsliv, ligesom hun har været aktiv i udvalg i IFS. Hun cykler en del i nærområdet og bruger ellers meget tid på huset, haven og familien, og hun glæder sig over for nylig at være blevet bedstemor.

Jubilæumsdagen skulle have været markeret 1. juli, men fejringen er skubbet til 14. august som følge af covid-19 restriktioner.