Stor hæder til 19-årig HIH-fløj

Emma Friis er blevet kåret til årets talent i HTH Ligaen. Det gør hende pavestolt

19. maj 2019, 13.45

Emma Friis blev lørdag hædret som årets talent i dansk håndbold. Den 19-årige herningenser har været en af landets skarpeste fløjspillere i denne sæson og er kommet ind omkring A-landsholdet. Foto: Flemming Hansen

Håndbold Årets dygtigste håndboldtalent løber rundt i IBF Arena i Ikast.

Emma Friis fra Herning-Ikast Håndbold fik lørdag overrakt blomster og en gaveæske som synligt bevis på, at hun er årets talent 2018-19 i dansk håndbold.

- Det er en fed pris at få, og jeg er rigtigt glad og stolt over den, siger Emma Friis, der fik hele 59 procent af stemmerne.

- At få en pris fra sine konkurrenter er jo den største cadeau, man få. Det er er også dejligt at få hyldest af tilskuere, fans og sponsorer, men at få det fra de andre spillere, er større, fordi det er dem, man spiller imod, pointerer HIH-fløjen.

Alle spillere i HTH Ligaen, 1. division og de udlandsprofessionelle har kunnet stemme, og Friis har således også selv stemt.

- Man må ikke stemme på holdkammerater eller sig selv, så jeg stemte på Anna Kristensen fra Skanderborg (18-årig målvogter, red.). Hun har haft en flot sæson, hvor hun har rykket sig meget, siger den 19-årige herningenser.

De ord gælder også for hende selv. Et blik på topscorerlisten giver en indikation af udviklingen. Sidste sæson scorede Emma Friis 38 mål i grundspillet. I år var hun oppe på 101 mål.

- Jeg har fået en masse tillid og en større rolle på holdet, og så er jeg i et godt miljø, hvor jeg føler tryghed og udvikler mig hele tiden - både mentalt og spillemæssigt, vurderer hun.

Prisen som årets talent er tidligere gået til velkendte navne som Lærke Møller, Kristina »Mulle« Kristiansen, Louise Burgaard og Anne Mette Hansen. For et år gik den til landsholdskometen Kristina Jørgensen fra Viborg HK.

- Det er store spillere, og det er klart, at det gør indtryk. Jeg håber, at jeg kan leve op til lidt af det, tilføjer hun med et smil.

I ungdomsårene var hun med til at vinde OL-sølv med U17-landsholdet, VM-sølv med U18-landsholdet og EM-bronze med U19-landsholdet.

Men nu er den 19-årige fløj begyndt at presse sig på omkring A-landsholdet. Sidste år trænede hun flere gange med A-landsholdet, og hun fik to B-landskampe mod Norge.

Nøglen er effektivitet og overtal...