22 procent færre ansøgere: Rektor er bekymret over stor nedgang

Erhvervsakademi MidtVest oplever en nedgang på 22 procent i antallet af ansøgere i forhold til sidste år

10. juli 2018, 14.05

På Erhvervsakademi MidtVest har man gennem de senere år haft et støt stigende antal ansøgere til sine uddannelser. Derfor bekymrer det rektor Henriette Slebsager, at der i år er 84 færre, som har ansøgt om at komme ind på uddannelsesinstitutionen. Foto: Henrik Ole Jensen

Fra fremgang til nedgang

På Erhvervsakademi MidtVest har man modtaget 84 færre ansøgere målt i forhold til sidste år. Det svarer til en nedgang på 22 procent.

- I rigtig mange år har erhvervsakademierne jo gået fremad, og det har vi også her i Midt- og Vestjylland. Og så skal vi lige pludselig ikke sige, at der er fremgang, men at der er nedgang, lyder det fra Henriette Slebsager.

Selvom det er første gang i mange år, at man får færre ansøgere på Erhvervsakademi MidtVest, og at det ifølge rektor også kan være sundt, da ansøgertallet heller ikke kan blive ved med at vokse, så vækker det alligevel en bekymring hos hende.

- Jeg synes alligevel, at det er bekymrende, fordi vi så ikke kan levere de unge mennesker til erhvervslivet i Midt- og Vestjylland, som vi gerne vil, siger hun med en alvorlig tone i stemmen.

Sidste år modtog Erhvervsakademi MidtVest 379 ansøgningerne, mens tallet i år er 295. Ifølge Henriette Slebsager er det særligt de merkantile uddannelser såsom finansøkonom- og markedsføringsøkonom-uddannelsen, der har oplevet færre ansøgere i år.

Færre unge og storbyiver...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben