22 procent færre ansøgere: Rektor er bekymret over stor nedgang

Erhvervsakademi MidtVest oplever en nedgang på 22 procent i antallet af ansøgere i forhold til sidste år

Udgivet:10. juli 2018, 14.05

Læsetid:3 minutter

Fra fremgang til nedgang

På Erhvervsakademi MidtVest har man modtaget 84 færre ansøgere målt i forhold til sidste år. Det svarer til en nedgang på 22 procent.

- I rigtig mange år har erhvervsakademierne jo gået fremad, og det har vi også her i Midt- og Vestjylland. Og så skal vi lige pludselig ikke sige, at der er fremgang, men at der er nedgang, lyder det fra Henriette Slebsager.

Selvom det er første gang i mange år, at man får færre ansøgere på Erhvervsakademi MidtVest, og at det ifølge rektor også kan være sundt, da ansøgertallet heller ikke kan blive ved med at vokse, så vækker det alligevel en bekymring hos hende.

- Jeg synes alligevel, at det er bekymrende, fordi vi så ikke kan levere de unge mennesker til erhvervslivet i Midt- og Vestjylland, som vi gerne vil, siger hun med en alvorlig tone i stemmen.

Sidste år modtog Erhvervsakademi MidtVest 379 ansøgningerne, mens tallet i år er 295. Ifølge Henriette Slebsager er det særligt de merkantile uddannelser såsom finansøkonom- og markedsføringsøkonom-uddannelsen, der har oplevet færre ansøgere i år.

Færre unge og storbyiver...

Få fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere