Det skal ikke være dyrere at være dansker og drive virksomhed i Danmark

30. november 2019, 05.38

Kristian Jensen. Foto: Flemming Hansen

SKAT Venstre præsenterede i forrige uge vores bud på et finanslovsudspil, som jeg er meget stolt af. Vi ved, at vækst, velfærd og gode arbejdspladser i hele landet er forudsætningen for at udvide råderummet til ambitiøs grøn omstilling og endnu bedre velfærd.

Det synliggøres i vores finanslovsprioriteter for 2020, hvor vi overholder det velfærdsløfte, vi gik til valg på, og samtidigt sikrer øget arbejdsudbud.

Og det bedste er, at vi kan gennemføre det uden skattestigninger til skade for helt almindelige borgere og virksomheder. Det står i skærende kontrast til regeringens finanslovsudspil.

Vi løber ikke fra vores løfter fra før valget. Derfor overholder vi naturligvis vores løfte til danskerne om investering i omsorg, tid og kvalitet til den voksende gruppe af børn og ældre. Omprioriteringsbidraget på uddannelse, undervisning og kultur skal sløjfes, det såkaldte taxameterløft skal videreføres, og den ambitiøse demenshandlingsplan skal forlænges.

Det har vi råd til, når så mange som muligt går på arbejde. Under vores seneste regeringsperiode slog vi fast, at det skal kunne betale sig at arbejde. Vi skabte 175.000 flere private arbejdspladser, og beskæftigelsen var rekordsættende. Det ærgrer mig derfor, at Socialdemokratiet vil føre en politik, hvor det ikke kun er skatterne, men også de offentlige ydelser, der stiger. Op til valget lovede Mette Frederiksen ellers, at de offentlige ydelser ikke skulle stige, men med regeringens nye børnetilskud står arbejdsløse forældre - hvoraf de fleste har ikkevestlig indvandrerbaggrund - til at få over 2000 kroner ekstra skattefrit hver måned. Det øger desværre ikke incitamentet til, at flere børn oplever, at mor og far har et arbejde.

Før valget lovede Socialdemokratiet også, at maksimalt fem procent af danskerne ville få en højere skat, hvis partiet kom til magten. Men sandheden er, at alle danskere bliver ramt.

I Venstre står vi fast på vores løfte om et skattestop. Og vi mener, at vores virksomheder skal arbejde under de bedst mulige rammevilkår. Venstre foreslår dertil at lave en pulje på 300 millioner kroner til lavere skatter og afgifter. Det giver virksomhederne ro til at vokse og skabe arbejdspladser.

Samlet set vil Venstres finanslovsudspil øge arbejdsudbuddet med cirka 2000 til næste år sammenlignet med regeringens finanslovsudspil.

For vi ved, at når flere går på arbejde, bliver alle danskere rigere - og der er samtidigt råd til, at vi er grønnere.