Speedwaybosser revolutionerer pointformat i VM-serien

Fremover er vinderen af et VM-grandprix i speedway sikret flest point til VM-serien.

Udgivet:02. november 2019, 12.45

Læsetid:2 minutter

Leon Madsen ses her, da han vandt det britiske grandprix tidligere på året.

/ Ritzau /

3 år siden

KØBENHAVN Når Leon Madsen, Niels-Kristian Iversen og resten af de mest talentfulde speedwaykørere i verden indleder jagten på VM-guld i 2020, bliver det med et nyt pointformat.

Det oplyser Den Internationale Motorsportsunion (FIM) i en pressemeddelelse efter et møde blandt kommissærerne i VM-serien.

Pointene til den samlede VM-stilling afhænger i fremtiden af, hvor langt en kører når ved hver enkelt grandprix. Det er lavet for at sikre, at den kører, der vinder grandprixet, får flest VM-point den pågældende aften.

Det var langt fra sikkert med de tidligere regler. Her blev point fra alle heats over hele aftenen tilført VM-regnskabet. I fremtiden skal pointene fra de indledende heats kun bruges til at differentiere kørerne til det pågældende grandprix.

Nu belønnes grandprix-vinderen med 20 VM-point, mens de øvrige finalister får henholdsvis 18, 16 og 14 point. De tabende semifinalister får mellem 12 og 9 point.

De otte kørere, der ikke går videre fra de indledende heats rangeres også og får mellem otte og et point den pågældende aften.

- Vi har valgt et pointsystem, der flugter bedre med andre store sportsbegivenheder, hvor vinderen altid får flest point. Det skal hjælpe med at fastholde fans og brede sporten ud til et nyt publikum, siger FIM's speedaydirektør, Armando Castagna.

Der bliver også ændret på, hvordan fremtidens 15 faste pladser i VM-serien fordeles.

Fremover bliver det kun sæsonens seks bedste kørere, der med sikkerhed har adgang til VM-serien i den følgende sæson. Det har indtil nu været sæsonens otte bedste kørere.

Til gengæld stiger antallet af wildcard-kørere fra fire til fem, og i fremtiden vil også vinderen af EM-serien blive belønnet med en fast plads i VM-serien. Der vil fortsat være tre VM-pladser på spil i kvalifikationsserien, der afsluttes med den såkaldte GP Challenge.

- Ved at lade EM-vinderen kvalificere sig til VM-serien den følgende sæson får nye kørere mulighed for at komme med til VM. Det styrker også værdien af FIM's kontinentale mesterskab, siger Armando Castagna.

/ritzau/