FCM-kaptajn efter europæisk triumf: Jeg mærker stor stolthed

Erik Sviatchenko gav udtryk for stor stolthed efter FC Midtjyllands sejr over Young Boys, der betyder, at de danske mestre nu er sikret et europæisk gruppespil

16. september 2020, 23.43

Erik Sviatchenko jubler efter målet til 1-0. FCM-kaptajnen fik selv hovedet på frisparket fra Anders Dreyer, og derefter ramte bolden schweizernes venstreback, Jordan Lefort, og gik i mål. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD For første gang i FC Midtjyllands klubhistorie står »ulvene« i playoff-runden til Champions League og er bare ét skridt fra Europas fornemmeste klubturnering. Samtidig er klubben som minimum sikret en plads i Europa League-gruppespillet.

Det er en milepæl for FC Midtjylland, og den fylder klubbens karismatiske anfører med store følelser.

- Jeg mærker en stor stolthed. Ikke mindst fordi jeg har så lang en historie med klubben, som jeg har (sammenlagt 12 år i FCM, red.). Jeg har været med i de forskellige faser for klubben - også dem med modgang. Så det gør mig ekstra stolt, at vi nu står her, siger Erik Sviatchenko foran den forsamlede presse efter FC Midtjyllands 3-0-sejr over Young Boys fra Bern onsdag aften.

Han var også en del af eventyret, da FC Midtjylland i sæsonen 2015-16 spillede sig i Europa League-gruppespillet ved at slå engelske Southampton og senere gik videre fra puljen og mødte Manchester United.

Læs også:
Se karaktererne: Central trio ramte tårnhøjt niveau

- Vi går efter det ypperste

Denne gang kan klubben sågar stræbe efter niveauet højere. Efter Champions League. Det kræver en samlet sejr over de tjekkiske mestre, Slavia Prag, som FCM nu skal møde over to kampe.

- Vi går efter det ypperste, men det er også utroligt rart, at vi har sikret os det næstbedste, hvis det ikke lykkes, påpeger Erik Sviatchenko.

Sejren over Young Boys blev sikret efter to vidt forskellige halvlege. Schweizerne var bedst før pausen, mens FCM imponerede i de sidste 45 minutter.

- Vi kom til at spille lidt henholdende i første halvleg. Jeg synes ikke, at vi gav så mange chancer væk. Men vi spillede bedre efter pausen, hvor vi fik justeret nogle ting, vurderer anføreren.

Sejrene over de bulgarske mestre fra Ludogorets og nu de schweiziske mestre fra Young Boys har ekstra høj status for ham og FCM, fordi det er mislykkedes at komme i et europæisk gruppespil i de seneste fire sæsoner i træk.

- Det er en udvikling, vi har været igennem som hold, der gør, at vi nu står her. Men vi har jo set tegnene til det gennem sidste sæson. Man har kunnet se, at det var på vej, vurderer Erik Sviatchenko.

Opgørene mod Slavia Prag vil midterforsvareren i første omgang ikke sige så meget om, og han vil slet ikke tage glæderne på forskud og tale om FCM’s eventuelle rolle i et Champions League-gruppespil.

- Det har været et stort mål for os at komme hertil. Nu glæder vi os i første omgang til de kampe, og så må vi tage den derfra, fastslår Erik Sviatchenko efter 3-0-sejren over Young Boys.

Læs mere:
Triumf for FCM: Nedlagde schweiziske mestre og er sikret europæisk gruppespil