Event Creators: Op af sofaen og afsted

Event Creators er navnet på nyt oplevelses-team, som seks lokale unge har stiftet

13. juli 2013, 14.23

Tom Laursen. Fem af de seks Event Creators i gården ved Kulturhuset i Nørregade, hvor de har kontor. Fra venstre er det: Jane Madsen, Lou Ann Kjellerup, Steffan Nielsen, Bente Nybo Petersen og Charlotte Fonnesbech Jensen.

Hill Billy-fest i Nørregade, Hop Amok-dag på Torvet , byfest i Vildbjerg og havefest på Tinghusplænen. Der kommer til at ske mange ting i Herning i de kommende måneder. Rigtig mange af arrangementerne vil have seks lokale unge som fællesnævner.

Nystartet

Event Creators kalder de sig selv og den organisation, som de startede for cirka en måned siden. I den kommende tid vil de satse benhårdt på at give herningenserne oplevelser.

Det skal både ske ved at tilbyde hjælp til folk, der har ideer til arrangementer, men også ved at tage initiativer til nye ting, der kan give liv i byen.

- Herning har ry for at være lidt død. Vi er selv alle fra området, og vi ved at der sker dobbelt så meget i Herning, som andre steder. Jeg synes, at det er underligt at folk fra de lidt mindre omegnsbyer ikke tager noget mere ind til Herning for at tage del i det, der sker. Folk vil jo gerne opleve noget, og fortælle andre om det, siger Jane Madsen.

- Udfordringen er først at sikre, at folk finder ud af, hvad der foregår. Bagefter er det så at lokke folk væk sofaen og hen til arrangementet, supplerer Charlotte Fonnesbech Jensen.

Travle tider

Event Creators har hurtigt fået travlt. Trods den korte levetid har de allerede 16 arrangementer i deres kalender frem til efterårsferien.

- Vi har travlt. Indtil videre er målgruppen primært foreninger, kulturinstitutioner og offentlige institutioner. Nu prøver vi det af i et halvt års tid, og sås er vi om der kan være private virksomheder, der vil være villige til at betale, siger Jane Madsen.

Travlhed er dog heller ikke noget der skræmmer dem.

- Når man har gejsten, så får man også det drive, der skal til. Vi synes det er sjovt at få et arrangement til at blive en succes. Vi behøver jo strengt taget ikke sove mere end to timer om natten, siger Lou Ann Kjellerup.

Læs mere om de unge mennesker og deres planer i Herning Folkeblad i dag, lørdag. 

Er du abonnent kan du læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play