Udsolgt i hele 2019: - Det er en forfærdelig situation

Fasterholt Maskinfabrik melder alt udsolgt i 2019 og er nu begyndt at sælge 2020-produktionen

6. december 2018, 12.57

Det er blandt andet den største model, Fasterholt, der er udsolgt mere end et år frem i tiden. - Folk siger, at vi bare kan oprette nathold. Det er fint, men vi kan ikke få bagtøjene, og så er det lige meget, at vi arbejder om natten. Det får vi ikke flere bagtøj af, siger administrerende direktør Peter Flø Pedersen. Foto: Flemming Hansen

Landbrug Landmændene måtte i tre stive måneder spejde forgæves efter regn i sommer, og eneste grund til at høsten ikke blev helt katastrofal, er de vandingsmaskiner, som fra maj til august kørte i døgndrift for at sørge for vand til kartofler, korn og majs.

Der var dog mange marker, som ikke blev vandet sommeren over, simpelthen fordi landmændene ikke havde vandingsmaskiner eller ikke havde nok. Den situation vil de fleste gerne undgå at havne i igen, og det kan man mærke hos Fasterholt Maskinfabrik, som producerer og sælger vandingsmaskiner.

Hele produktionen for 2019 er allerede solgt, og nu er Fasterholt-virksomheden begyndt at sælge produktionen for 2020.

Det er umiddelbart en gunstig situation, men maskinfabrikens administrerende direktør er lidt ærgerlig over at melde udsolgt.

- Det er en forfærdelig situation at stå i. Jeg jager nogle af kunderne direkte over i favnen på en konkurrent. Det har jeg det skidt med, men omvendt så kan vi ikke hekse, siger Peter Flø Pedersen.

Han har øget produktionen for 2019 i forhold til i år, men alligevel vurderer han, at han kunne have solgt yderligere 50 maskiner. Det bruger han dog ikke mange tanker på.

- Vi kan ikke gå og ærgre os over, at vi kunne have solgt 50 maskiner mere. Vi skal koncentrere os om at producere det, vi har solgt og få det leveret til tiden. Det er det, det handler om for os nu, siger Peter Flø Pedersen.

Var vældig optimistiske...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben