X Factor-dommer: Nu begynder cirkusset igen

Sangeren Kwamie Liv tager endnu en tur som X Factor-dommer. Hun er blevet kaldt kedelig, men har ingen planer om at ændre sig selv for at tilfredsstille andre.

Udgivet:15. august 2022, 14.01

Læsetid:3 minutter

Sangeren Kwamie Liv udgav i 2014 ep'en "Lost in the Girl". Fire år senere kom hendes første album, "Lovers That Come and Go", hvor man finder populære sange som "New Boo" og "Blasé".

/ Ritzau /

1 år siden

KØBENHAVN Sangeren Kwamie Liv blev for alvor kendt i den brede befolkning, da hun i begyndelsen af året fik sin debut som dommer i underholdningsprogrammet "X Factor".

Næste sæson sidder hun for anden gang bag dommerbordet.

- Nu begynder cirkusset igen. Jeg glæder mig, og jeg er spændt, siger Kwamie Liv og fortsætter:

- Selv om det er anden gang, jeg gør det, så er det stadig nyt.

Den 37-årige musikers første sæson bød på mange indtryk. Hun beskriver oplevelsen som både intens og rørende.

- Det var også hårdt, men på samme måde, som det er hårdt at løbe en tur. Det kræver noget, men det giver også rigtigt meget igen. Jeg gik ydmygt til opgaven, for sådan er jeg. Jeg havde meget at lære, og det har jeg stadig, fortæller hun videre.

Blandt anmeldere og seere fik Kwamie Liv en blandet modtagelse. Nogle kaldte hende kedelig, mens andre gik så langt som at sige, at der var tale om en decideret fejlcasting.

Holdninger som dem forsøger hun for det meste at ignorere, fortæller hun.

- Der er så mange meninger, når man sætter sig ved det bord. Det er ikke, fordi jeg er ligeglad med, hvad folk tænker.

- Men hvis jeg skulle lytte til alles meninger, så ville jeg ikke kunne holde fast i det, jeg er der for at gøre, siger musikeren.

I stedet for det negative fokuserer hun på deltagerne og på det, hun mener, at hun kan bidrage med.

- Jeg synes, at jeg bringer en ægthed og en omsorg, siger sangeren og fortsætter:

- I sidste sæson var der programmer, hvor jeg bankede i bordet, hvor jeg græd, og hvor jeg sad stille og observerede. Det kan man mene om, hvad man vil, men i bund og grund kommer jeg ikke til at ændre på mig selv.

- Og jeg er blevet bedt om at være dommer en gang til, så mon ikke der er nogen, der synes, at det fungerede?, tilføjer hun.

Modsat Kwamie Liv blev et andet medlem af dommertrioen, dj'en Martin Jensen, ikke inviteret med på holdet igen. TV 2 havde valgt at "ryste posen", udtalte han om sit exit.

Hans afløser bliver den 47-årige musiker og komiker Simon Kvamm, der blandt andet er kendt som forsanger i bandet Nephew og som medlem af satiretrioen Drengene fra Angora.

- Han har en god energi, og jeg kan mærke, at han er superklar på det her, siger Kwamie Liv om sin nye kollega.

- Han er multikunstner, og han er underholdende. Jeg tror, at han kommer til at gøre det rigtigt godt, lyder det videre fra hende.

Når der i januar igen blændes op for "X Factor", bliver det 16. sæson for programmet.

Værten er det velkendte ansigt Sofie Linde, som har holdt styr på dommere og deltagere siden 2016.

Sidste medlem af dommertrioen er Thomas Blachman, der med undtagelse af en enkelt sæson har været dommer hvert år, siden "X Factor" begyndte i 2008.

Sammensætningen af dommerpanelet har ændret sig mange gange siden da, og tilføjelsen af Simon Kvamm vil helt naturligt påvirke, hvordan de to andre dommere opfører sig på skærmen, mener Kwamie Liv.

- Nu er vi tre nye mennesker, der sidder ved siden af hinanden. Det kommer selvfølgelig til at skabe en anden energi og et nyt samvær, og jeg er spændt på at se, hvilke nye sider det får frem i mig, siger sangeren, der dog ikke vil gisne om, hvor stor forandringen kan blive.

- Det må vi vente og se. Jeg tager det, som det kommer, og det skal nok blive godt, lover Kwamie Liv.

/ritzau/

TV 2 holder pressemøde om X Factor 2023 Her er det nye X Factor-hold, som kan ses på skærmen i begyndelsen af 2023. Fra venstre er det dommerne Thomas Blachman, Kwamie Liv og Simon Kvamm. Til højre står Sofie Linde, som for ottende gang skal være vært på programmet. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix