Det er dit valg: Folketinget bør lære af Herning

15. oktober 2021, 12.47

Dennis Flydtkjær. Foto: Henrik Ole Jensen

DNA Dit kryds på stemmesedlen vejer tungere end nogensinde før. Kommunalvalget er over os, og i Herning er der for en gangs skyld en smule spænding om resultatet. Lars Krarup er for første gang i umindelige tider ikke at finde på stemmesedlen, så knapt tolv tusinde stemmer skal finde et nyt hjem.

Selv om Krarup ikke er på stemmesedlen, så vil jeg alligevel opfordre til, at man viderefører den ånd, som han har stået i spidsen for i byrådet de sidste mange år. Nemlig det at der samarbejdes på kryds og tværs, og at der laves brede politiske aftaler.

Jeg har selv været medlem af Herning Byråd og opdagede derigennem styrken af bredt politisk samarbejde. Løsningerne bliver oftest bedre, jo bredere flertal der er med. Dermed ikke sagt at der ikke skal være plads til politisk forskellighed, for vi kommer naturligt med hvert vores udgangspunkt.

De fleste vil nok have den oplevelse, at de radikale og DF ser forskelligt på mange områder, hvilket også er korrekt. Alligevel havde jeg oftest den oplevelse i økonomiudvalget, at igennem debatterne med for eksempel Johs Poulsen, blev jeg selv skarpere på argumenterne. Ofte oplevede jeg også, at løsningerne faktisk blev bedre af, at både de radikale og DFs synspunkter blevet taget med i kompromiset. Sådan havde jeg det med alle partier.

Jeg tænker tilbage på min tid i Herning Byråd som et godt eksempel på, hvordan politik bør virke i praksis. I dag har jeg min daglige gang på Christiansborg, og kan klart sige, at Folketinget bør lære af Herning.

I Herning går vi efter de gode brede løsninger med fokus på resultatet samtidig med, at man tør være fremsynet.

Det er ikke en ros, der alene tilfalder byrådet, men samarbejdet og sammenholdet om den gode ide opstår i fællesskab med ildsjæle, foreninger, erhvervsliv og så videre.

Det er i det felt, tingene sker, og det har vi haft stor succes med. Det kunne folketinget og andre byråd lærer af.

Herning har gjort det fænomenalt i mange år. Erhvervslivet, kulturen, sporten og kommunen i sig selv blomstrer, og hvor end jeg kommer, så bliver kommunen rost. Herning er et sted, der får idéerne, og et sted, der tør føre dem ud i livet, og der er mange, der ser misundeligt til fra nabokommunerne.

Derfor er det også vigtigt, at herningenserne vælger de rigtige til at repræsentere dem i byrådet. Kommunen skal blive ved med at udvikle sig og være et fyrtårn i Midt- og Vestjylland.

Så tag et ekstra kig på kandidatlisten i Herning Kommune, og vælg naturligt ud fra, hvem du deler flest holdninger med. Jeg vil dog også anbefale, at du stemmer på en kandidat, som vil kompromiset og det brede samarbejde, og ikke den, der larmer mest i pressen.

Mange taler om en speciel Herningånd, som handler om en stærk sammenhængskraft, der dyrker iderigdom og viljen til resultater. Jeg håber det nye byråd vil videreføre den, for det er Hernings DNA. God valgkamp til alle.

Frem mod valget tirsdag 16. november har en række stærke, lokale afgående eller tidligere byråds- eller regionsrådspolitikere sat ja til at skrive en fredagsvalgklumme om alt fra lokalpolitikkens betydning for vores hverdag til personlige overvejelser og erfaringer, de tager med sig videre.

Indlæser debat