Salget af tørretumblere styrtdykker: Efterspørgslen på energimålere stiger

Telefonen kimer hos Ramsing Shoppingcenter. Kunderne søger gode råd om energioptimering og udskiftning af hårde hvidevarer

Udgivet:16. september 2022, 13.55

Læsetid:2 minutter

Lang kø. Det var, hvad bilister gennem Spjald tidligere på året kunne opleve på Hovedgaden i Spjald. Køen var til pop op-udsalg hos Ramsing Shoppingcenter. Strømpriserne har betydet, at salget af tørretumblere er styrtdykket. Både på landsplan og i Spjald. Foto: Hans Erik Palmelund

SPJALD Hos Ramsing Shoppingcenter i Spjald er der godt gang i telefonen. Folk fra nær og fjern ringer og beder om energirådgivning om hårde hvidevarer.

- Vi har altid gjort en dyd ud af at yde god og professionel rådgivning. Vi kan bestemt mærke, at flere og flere ringer og spørger ind til de enkelte hårde hvidevarers forbrug af strøm, siger indehaver Michael Hansen.

Et hyppigt spørgsmål er også, om Ramsing Shoppingcenter har udlån eller udleje af energi-målere, så man kan se, hvor meget strøm hver enkelt produkt bruger.

- Klokken er ikke engang 12, og jeg har allerede haft de to første henvendelser om strømmålere. Dem havde vi engang, men det har vi desværre ikke mere. Dog tror jeg, jeg lige skal have undersøgt, om det kan lade sig gøre igen. For efterspørgslen er der, siger Michael Hansen.

Salget af tørretumblere dykker

Stor efterspørgsel er der derimod ikke på tørretumblere hos Ramsing Shoppingcenter.

- På landsplan er salget dykket med 25 procent. Jeg har ikke et overblik over, hvor mange procent vi er dykket i Spjald, men interessen for tørretumblere er meget lav, siger Michael Hansen.

Til spørgsmålet, om salget af tørrestativer så er steget markant, er svaret:

- Det er ikke noget, jeg har mærket til. Men mon ikke også de fleste hjem har et tørrestativ eller to?

Derimod sælges der mange kummefrysere og fryseskabe. Det er noget, der er i næsten alle hjem.

- Mange køber en ny fryser og skifter den gamle model ud. Det er også en god måde at spare strøm på, siger Michael Hansen.

Indehaver af Ramsing Shoppingcenter i Spjald, Michael Hansen giver i øjeblikket masser af rådgivning omkring energioptimering. Derimod bruger han ikke mange minutter om dagen på at sælge tørretumblere. Foto: Malene Tswai
Hvor meget strøm bruger hvert apparat?

Ved hjælp af en energimåler kan du måle, hvor meget strøm dine elektriske apparater bruger. Du måler forbruget apparat for apparat ved at tilslutte energimåleren mellem dit elektriske apparat og stikkontakten. Det viser, hvad enkelt apparat har af forbrug - også når det står på standby.

Indlæser debat

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Videbæk

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere