Kirkens Korshær i Herning beklager

11. november 2019, 10.16

Kirkens Korshær mangler indsamlere i Herning til landsindsamlingen søndag 17. november. Foto: PR-Foto

BEKLAGELSE Vi ville gerne, men det kommer ikke til at lykkes. Det kan være dig, der søndag 17. november sidder og venter på vores besøg - men vi kommer ikke!

Det drejer sig om vores husstandsindsamling i Herning kommune - til det lokale arbejde. Vi har ikke nok indsamlere.

Vi har brug for indsamlede midler for at kunne fortsætte det gode og helt nødvendige arbejde, som gøres ud fra Familiehjørnet på Fruehøjvej i Herning og Varmestuen Lyngblomsten i Gullestrup.

Vi er, som mange andre organisationer, udfordrede af det faktum, at finansieringen fra kommuner, stat, fonde med videre er faldende, da flere og flere søger de samme midler.

Af blandt andet denne årsag gav Indsamlingsnævnet for fire år siden endnu flere tilladelser til landsindsamlinger. I 2016 var der i gennemsnit en indsamling hver tredje uge.

Ingen er vel i tvivl om, at den danske velfærd er udfordret. Det er den del af velfærden, som er »udliciteret« til forskellige frivillige organisationer også. Om vi kan lide det eller ej, så er det i dag sådan, at borgerne selv må til pengepungen, hvis en lang række opgaver, som har stor betydning for udfordrede medborgeres liv, skal løses.

Jeg kunne ønske, at indsamlinger ikke var nødvendige. Men ligger nogen inde med andre og bedre idéer? Som vi kan udvikle og bringe i spil fremover? Så hører vi gerne om det.

Men lige nu ser jeg ikke andre muligheder. Altså husstandsindsamling og frivillige, som vil gå en tur for et godt formål.

Den gode nyhed er, at pengene er der, når man samler ind. Mange har pengene parat. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad vi kunne samle ind, hvis vi kom rundt i hele kommunen? Jeg har også lyst til at nævne, at udgifter til indsamlingen udgør mindre end 10 procent af det indsamlede beløb.

Næste husstandsindsamling er altså søndag 17. november. Skulle nogen have lyst til på én eller anden måde at støtte op om det, så kan man finde oplysninger på www.danmarkmodfattigdom.dk, og man kan også kontakte korshærsleder Birthe Mygind Thorup på 25534550.

Lige nu er det Kirkens Korshær, der har udfordringen. Om tre uger er det en anden organisation, som også er afhængig af, at vi som privatpersoner hjælper til.