Tilbage fra coronanedlukning

14. september 2021, 12.32

Tommy Tønning. Foto: PR-foto

UNGDOMSRÅD Kære unge mennesker i Herning kommune. Det har været et urimeligt hårdt og langt forløb i har været igennem i de sidste mange-mange-mange måneder på grund af corona. Det er rigtig, hvad nogen siger, at I har fået »stjålet« vigtige måneder og år af jeres mest værdifulde år og vigtigste øjeblikke, øjeblikke der måske ikke bare kommer tilbage igen, fordi tiden gik.

Vi ved også, det er svært at komme i gang igen med livet i alt almindelighed og alt det, der ligger ud over almindeligheden. Men I skal også vide, at vi faktisk er nogen, der bekymrer sig og tænker på jer og jeres videre udvikling her i livet.

Derfor afsatte den socialdemokratiske indenrigsminister Astrid Krag blandt andet 50 millioner kroner til bekæmpelse af ensomhed i forbindelse med corona på landsplan, og derfor har jeres velbefindende her i Herning Kommune vores fulde opmærksomhed i Socialdemokratiet nu og i fremtiden.

Derfor synes vi mere end før, at det er aktuelt med et organ, hvor de unge mennesker kan blive lyttet til og taget alvorligt.

Derfor vil vi, borgmesterkandidat Tommy Tønning og DSU kandidat Mille Pedersen, foreslå, at der umiddelbart efter valget bliver nedsat et ungdomsråd i Herning.

Et ungdomsråd er lokale kraftcentre, det engagerer unge og sætter liv i lokalområdet. Ved at skabe et godt miljø for unge skaber man en større chance for, de unge senere slår rødder i kommunen. Samtidig fungerer ungdomsråd som en demokratisk skole, der oplærer unge i demokrati og at tage ansvar for deres lokalområde og ikke mindst deres egen hverdag.

Vi vil i vores forslag ikke diktere, hvor stort et sådant råd skal være, eller hvordan de skal udvælges, men vi vil lade de unge fra folkeskolen og op selv være med til at udvikle og kigge på, hvad der har fungeret i andre større byer i Danmark, hvor ungdomsråd fungerer i praksis.

Vi synes, at det her efter corona mere end nogensinde er nødvendigt med et formaliseret råd, hvorfra Herning Kommunes unge mennesker kan komme til orde og blive hørt, og det vil stå højt på vores liste, hvis vi sidder i borgmesterstolen efter 1. januar 2022.

Mener du det samme, skal du sætte dit kryds ved liste A 16. november og gerne ved nummer et eller nummer fire.

Mille Pedersen. Foto: PR-foto

Indlæser debat...