Egetæpper sætter verdensrekord i certificeringer

Herning-firmaet er den virksomhed i verden, der har opnået flest certificeringer på under fem år

27. januar 2020, 18.02

Egetæpper er blevet 100 procent cradle to cradle-certificeret. Det er sket på under fem år, og det har ingen anden virksomhed i verden gjort før. Foto: Tom Laursen

ERHVERV Egetæpper har været flyvende de seneste fem år, når det kommer til at blive certificeret.

Ingen virksomheder havde nogensinde gået fra nul til 100 procent af den såkaldte cradle to cradle-certificering på under fem år, men det er nu lykkedes for den herningensiske tæppevirksomhed.

Cradle er det engelske ord for vugge. Cradle to Cradle er en filosofi om at fremstille produkter, der udelukkende består af materialer, der kan indgå i sunde kredsløb uden at skade mennesker og miljø. Produktet designes til at indgå i et biologisk eller teknisk kredsløb, så det ikke genererer affald. Altså, at materialerne ikke går fra vugge til grav, men starter i vuggen på ny.

- Vi er virkelig stolte af alle vores nye certificeringer. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er en hård proces, så det er fedt at nå det ambitiøse mål, vi satte os. Selvfølgelig har det været en stor investering, men vi ved, det kommer mange gange igen, siger Dorthe Aaboe Kallestrup, der er CSR Manager hos Egetæpper, til Dansk Mode & Textil.

Med i verdenstoppen

Egetæpper har 18 Cradle to Cradle-certificeringer, og hertil kommer 110 certificerede produkter. Det placerer Egetæpper helt i front af alle virksomheder i verden. Tæppeproducenten er nu den virksomhed, der på verdensplan har opnået flest certificeringer på mindre end fem år, og på tværs af alle lande og industrier er Egetæpper indehaver af fjerdeflest Cradle to Cradle-certificeringer.

Administrerende direktør for Ege Group, John Vestergaard, er udnævnt til næstformand i regeringens klimapartnerskab for produktionsvirksomheder, som er ét af 13 partnerskaber der skal sikre erhvervslivets bidrag til 70 procent nedbringelse af Danmarks CO2-udslip inden 2030.

Udnævnelsen til regeringens direkte talerør skyldes Egetæppers fokus på bæredygtighed. Et fokus, der er baseret på virksomhedens 100 procent Cradle to Cradle-certificerede produktsortiment.