Forsvarets ammunitionsryddere kaldt til: Kemikalie blev sprængt på genbrugsstationen

8. april 2021, 12.32

Foto: Privatfoto

HERNING En form for kemikalie blev torsdag afleveret på Herning Genbrugsstation.

Det fik personalet til at tage kontakt til Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste - også kendt som EOD (Explosive Ordnance Disposal), som holder til i Skive.

- Derude har man en standard procedure, hvor man i stedet for at tage chancen får EOD til at håndtere det, fortæller Kim Bjerg Wemmelund fra Brand & Redning MidtVest, som blev kontaktet af ammunitionsrydningstjenesten og spurgt om Brand & Redning MidtVest også ville være til stede.

- Når de påtænker at gøre noget, så er vi også repræsenteret, hvis det ikke går efter planen, siger han og understreger at det store fremmøde dermed skyldes, at man vil være på den sikre side, hvis noget skulle gå galt.

Der var mere specifikt tale om noget æter, som ifølge indsatslederen helt efter bogen var blevet afleveret som farligt affald på genbrugstationen. Dog var det i dette tilfælde blevet ustabilt, og derfor blev Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste og brandvæsnet kaldt til.

Omkring middagstid blev der sat en sprængladning på, og kemikaliet blev destrueret.

Derfor blev der ikke yderligere brug for Brand & Redning MidtVest, som efterfølgende kunne forlade stedet sammen med EOD-enheden.