SF i Herning ser fremad

17. september 2020, 11.42

SF Herning står uden byrådsmedlem, men har sine tre øverste kandidater klar til stemmesedlen ved næste års kommunalvalg: Michael Thomsen, spidskandidat Kirsten Kronborg og Peter Nowack. Foto: Privatfoto

HERNING SF i Herning fortæller i en pressemeddelelse, at partiet for nylig holdt generalforsamling, og at den på grund af corona dækkede en periode på halvandet år.

Der blev blandt andet kigget tilbage på sidste års folketingsvalg, der fordoblede SF’s mandater og igen skaffede midt- og vestjysk repræsentation ved Signe Munk.

SF gik blandt andet til valg på minimumsnormeringer, og børneordfører Jacob Mark fortalte om den succesfulde kampagne ved et offentligt møde i februar.

På samme tidspunkt hentede SF Herning hjælp hos partiets to næstformænd, Lise Müller og Serdal Benli, som blandt andet forsøgte at få samarbejdet med byrådsmedlem Peter Villadsen til at fungere.

Det lykkedes ikke, og han valgte at forlade partiet og samtidig beholde sit mandat i byrådet, selvom alle kandidater forud for sidste valg havde skrevet under på, at de i en sådan situation ville afgive sit mandat.

Tre spidskandidater

Dermed står SF for første gang i mange år uden et byrådsmedlem, men partiet følger og deltager i den lokale debat og bidrager med forslag til eksempelvis lokalplaner og budgetter.

Frem mod næste års kommunalvalg har SF valgt tre spidskandidater i denne rækkefølge: Kirsten Kronborg, Peter Nowack og Michael Thomsen.

På generalforsamlingen blev det afgjort, at Kirsten Kronborg og Berit Østerlind fortsætter som henholdsvis formand og kasserer i partiforeningen. Herudover består bestyrelsen af Lise Kortegaard, Elsebeth Villadsen, Knud Erik Riis, Michael Thomsen og Peter Nowack.