Får du rabat?

31. juli 2020, 13.58

Foto: Adobe Stock Photo

DETAILHANDEL Lige så stille breder der sig en ting, som jeg ikke bryder mig om. I mange butikker gives der rabat, hvis man er medlem af deres klub, eller hvis man har deres app på telefonen. Der er også steder, hvor der gives organiseret rabat for eksempel til medlemmer af bestemte foreninger eller klubber.

Det er en underlig ordning; nogen betaler for meget, for at andre kan få det billigere. Hvis der gives rabat til nogen, så er det beviseligt, at varen kan sælges til denne »rabatpris« - hvorfor bruges denne pris så ikke til alle?

Personligt bryder jeg mig ikke om at handle i butikker, hvor der gives rabat. Det kan ikke være rigtigt, at der er forskel på prisen fra den ene person til den anden.

Tanken om at stå i kø ved kassen og betale en pris og så tænke, at kunden bag ved en måske får den samme vare billigere - den tanke bryder jeg mig ikke om.

Mange firmaer reklamerer meget for, at de er »billige«, men ikke billige for alle. Hvis de var rigtig billige, så var den billige pris for alle. Det er forskelsbehandling af kunder, og det synes jeg ikke om.

Husk, at den rabat, som nogle får, betales af dem, som ikke får.