Venstres bagland trodser Løkkes appel om ro i partiet

Formanden opfordrede til at se fremad, men landet rundt mødes baglandet for at diskutere støtten til Venstre-toppen

23. august 2019, 08.32

Formand Lars Løkke Rasmussen (i midten), næstformand Kristian Jensen (til højre) og politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (til venstre) under Venstres pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde på Kragerup Gods 9. august. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

POLITIK Stik imod V-formand Lars Løkke Rasmussens opfordring til at fokusere på det politiske arbejde mødes partiets tillidsfolk over hele landet i disse dage for at diskutere Venstres ledelse.

Det skriver Jyllands-Posten.

Torsdag aften holder f.eks. Venstre i Region Sydjylland et møde for kommuneformænd og regionsbestyrelsen, hvor de skal diskutere, om der er opbakning til formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen.

- Folk har behov for at tale sammen. Der er stadig splittelse og uro om ledelsen, og det kan vores medlemmer godt fornemme, siger Jan Lagoni Jacobsen, formand for Venstre i Esbjerg, der tvivler på, at stridighederne mellem formanden og næstformanden er bilagt.

Løkke har flere gange afvist, at formandskabet i Venstre er til diskussion, og i en mail til Venstres medlemmer i sidste uge lød det, at »et helt usundt fokus på enkeltpersoner og arvefølge« nu må høre op.

- Det skal vi nu have lagt bag os, lød opfordringen.

Men det er langtfra sket. Flere lokale Venstre-folk har siden i Jyllands-Posten krævet, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen går af. Adskillige personer i partiet fortæller, at ledelsens fremtid bliver diskuteret intenst.

Først på ugen skete det i Region Hovedstaden, onsdag aften mødtes V-baglandet i Region Nordjylland, og mandag samles de i Region Midtjylland. Møderne skal bl.a. afklare, hvor mange der fortsat bakker den siddende ledelse op, og præcis hvor mange der ønsker nye kræfter på de ledende poster.

Også Venstre i Region Sjælland har et møde i kalenderen, inden partiets forretningsudvalg og hovedbestyrelse træder sammen i Vejle den 30.-31. august.

- Man skal nok ikke have gået så mange år i skole for at finde ud af, at vi skal tale om det, der har stået i pressen, siger regionsbestyrelsesformand Elo Jensen til Jyllands-Posten.

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) finder det »naturligt«, at de lokale V-folk tager »nogle gode snakke«, men slår fast, at der nu også er brug for at tale om politik:

- Venstre har en rigtig stærk ledelse, og de er klar til at genvinde nøglerne til Statsministeriet.