Pokalfinalen er sidste chance: En tung sæson for Brøndby

Efter sidste sæsons mistede mesterskab til FC Midtjylland har Brøndby haft svært ved at komme på ret kurs i denne sæson

17. maj 2019, 13.04

Efter et 1-2-nederlag på hjemmebane til Horsens 30. september samlede den daværende cheftræner Alexander Zorniger sine spillere på midten af banen til en alvorlig snak. I kampen fik Brøndby rødt kort til målmand Benjamin Bellot og scorede et selvmål. Nederlaget efterlod Brøndby på syvendepladsen i Superligaen. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

modstanderen I sidste sæson ligende Brøndby IF et hold, der cruisede mod sit første danske mesterskab siden 2005. Med fire kampe tilbage af sæsonen havde klubben fra Vestegnen et forspring på fem point til FC Midtjylland, men så begyndte det at smuldre.

Brøndby fik kun 1-1 i Parken mod FC København, mens FCM hjemme vandt 2-1 over Nordsjælland.

I spillerunde 34 blev der for alvor åbnet op for spændingen. »Ulvene« vandt nemlig 1-0 på Brøndby Stadion på et sent mål af Bubacarr Sanneh. Dermed stod begge hold med 79 point. Dog havde Brøndby den bedste målscore og kunne selv afgøre det hele.

I næstsidste runde førte Brøndby 2-0 i Horsens indtil kampens 89. minut. Men på to mål af Kjartan Finnbogason fik Horsens uafgjort og sendte Brøndby-lejren i choktilstand.

FCM vandt samtidig 2-0 i Parken og førte tabellen før sidste runde.

Her sikrede FCM sig guldet med en 1-0-sejr hjemme over Horsens, mens et desillusioneret Brøndby-mandskab fik 1-1 mod AaB på en sen udligning.

En perfekt sæson...