Uventet lokal støtte i en svær tid

Med gavekort til lokale restauranter takker supermarkedskæden Løvbjerg sine 750 ansatte for ekstra indsats i corona-tiden

Udgivet:16. maj 2020, 08.59

Læsetid:2 minutter

Supermarkedskæden Løvbjerg har valgt at belønne sine 750 medarbejdere i kædens 15 butikker med gavekort, fordi de har knoklet under corona-krisen. Løvbjerg har bevidst købt gavekort til lokale restauranter og caféer, som har lidt under de seneste to måneders nedlukning af samfundet. Her ses købmand Søren Brøndum Christensen, der har valgt, at de 71 medarbejdere hos Løvbjerg i Ikast skal have et gavekort til takeaway eller restaurantbesøg hos Cafe Chr. X ved Hotel Medi. Gavekortene overrækkes af hoteldirektør Jesper Stadsvold Olesen. Foto: Flemming Hansen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

IKAST - Tak til jer alle for at yde noget ekstra gennem det seneste par måneder! Det har været hårdt, og I har gjort det godt.

Købmand Søren Brøndum Christensen fra Løvbjerg på Vestergade i Ikast storsmilede, da han fredag formiddag havde samlet flest mulige af butikkens i alt 71 ansatte sammen til en overraskelse.

Et par meter derfra stod direktøren for Hotel Medi, Jesper Stadsvold Olesen, med to brødkasser i favnen.

I kasserne lå 71 papæsker med gavekort, der kan veksles til en middag eller takeaway hos Cafe Chr. X ved Hotel Medi.

Giver noget tilbage

Da corona-krisen eskalerede i marts, fik dagligvarebutikkerne ekstra meget at se til.

- Fra den ene dag til den anden kunne folk ikke gå ud at spise på restaurant eller café. Mange blev hjemsendt og fik tid til selv at lave mad derhjemme. Samtidig anbefalede myndighederne, at folk samlede deres indkøb på færre indkøbsture om ugen, sagde Søren Brøndum Christensen og fortsatte:

- Løvbjerg har store butikker med god plads i gangene og et bredt varesortiment, så vores forretningskoncept har vundet på det her, og vi har haft virkelig travlt. Derfor vil vi gerne give noget tilbage - både til vores medarbejdere og til nogle i det lokale erhvervsliv, som har haft det svært i denne tid.

Løvbjerg er Danmarks eneste familieejede supermarkedskæde og har rødder tilbage til 1926.

Kædens 15 butikker i Jylland og på Fyn leverede i 2019 et samlet rekordregnskab, hvor overskuddet før skat voksede fra 8,4 millioner til 12,2 millioner kroner.

I dialog med de 15 købmænd har Løvbjergs administrerende direktør, Jesper Due, fundet frem til en måde, hvor kæden både kan belønne de i alt 750 ansatte for en ekstraordinær indsats - og samtidig støtte lokaler restauranter.

Søren Brøndum Christensen har valgt, at gavekortene til supermarkedsmedarbejderne i Ikast skal købes hos Cafe Chr. X ved Hotel Medi.

Cafe Chr. X åbner mandag

- Vi har fået fantastisk service - senest til vores julefrokost - hos Jesper og hans friske personale på Hotel Medi. Og menukortet i deres Cafe Chr. X passer perfekt til det, jeg gerne vil glæde mine medarbejdere med, fortalte Søren Brøndum Christensen.

- Det er fedt, at vi kan hjælpe hinanden her i Ikast, tilføjede han med et stort smil.

Hoteldirektør Jesper Stadsvold Olesen var naturligvis glad for at være udvalgt.

- Søren ringede til mig, mens jeg sad og lavede ingenting i min sofa. Som jeg har gjort i to måneder. Vi har haft lukket helt ned og dermed ikke haft nogen omsætning. Så at Løvbjerg tager dette initiativ nu, passer perfekt. Vi åbner på mandag, og 71 gavekort til spisning er en god start, sagde hoteldirektøren.