Youth League: FCM kan trække europæiske giganter i ottendedelsfinalen

Real Madrid og Liverpool er bare to af holdene i bowlen, når der i morgen er lodtrækning til ottendedelsfinalen i UEFA Youth League

13. februar 2020, 08.19

Mads Hansen og resten af FCM’s danske U19-mestre slog i går Lille OSC fra Frankrig og kan i morgen trække storklubber som Real Madrid og Juventus i næste runde af UEFA Youth League. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD For andet år i træk og for tredje gang i alt har FC Midtjylland kvalificeret sig til ottendedelsfinalen i Europas fornemmeste talentturnering, UEFA Youth League.

Det skete med en 8-7-sejr efter straffesparkskonkurrence mod franske Lille i går.

I morgen er der lodtrækning på UEFA’s hovedkontor i schweiziske Nyon, og der bliver både trukket lod til ottendedelsfinalerne, kvartfinalerne, semifinalerne og finalen på samme tid, så alle hold kender »stien« videre i turneringen.

Der er ingen seedning, men hold, som i efteråret var i samme pulje, kan ikke trække hinanden i ottendedelsfinalen.

Følgende 16 hold er i bowlen til ottendedelsfinalerne: Juventus, Inter og Atalanta (Italien), Real Madrid og Atletico Madrid (Spanien), Liverpool og Derby (England), Rennes og Lyon (Frankrig), Ajax Amsterdam (Holland), Bayern München (Tyskland), Benfica (Portugal), Dinamo Zagreb (Kroatien), Red Bull Salzburg (Østrig), Røde Stjerne Beograd (Serbien) og FC Midtjylland (Danmark).

Både ottendedelsfinalen og kvartfinalen afgøres over én kamp, og lodtrækningen afgør, hvem der får hjemmebane. Semifinaler og finale afvikles som et Final4-stævne på Colovray Stadium i Schweiz - tæt på UEFA’s hovedsæde i Nyon.

Lodtrækningen bliver foretaget fredag klokken 13.00.