Hellesang fortsætter som »Nissesang«

Ny dirigent og nyt sted for Vildbjerg-kor, men sangen og glæden er den samme

10. september 2020, 11.37

Nis Ross er ny korleder hos Hellesang, men navnet bliver der ikke ændret på. Foto: Privatfoto

VILDBJERG I morgen, fredag, begynder en ny sæson af »Hellesang«. Det er hver anden fredag formiddag, der er et par timers mulighed for at synge.

Det er syvende sæson af Hellesang, der tages fat på.

Oprindelig opstod navnet på grund af korleder Helle Majlund, der styrede sangen de første fem år. Sidste år var der skiftende korledere forbi, og nu har en af dem permanent overtaget koret.Han hedder Nis Ross og er korleder, dirigent og pianist.

Koret hedder stadig Hellesang, og den væsentligste ændring - ud over et andet ansigt ved flygelet - er, at der skiftes lokaler. Hidtil er der sunget i kunstforeningens lokaler i Den Gule Bygning, men det er ikke muligt at holde den nødvendige afstand mellem sangere og mellem kor og dirigent. Derfor er Hellesang flyttet til kirkecentret lige ved siden af Den Gule Bygning.

Her er der ifølge en pressemeddelelse masser af plads, en god akustik og et skønt instrument, der vil akkompagnere rytmiske sange, sange fra Højskolesangbogen, DGI-sangbogen og ark, som korleder Nis Ross har med.

Hellesang organiserer sig så smart, at der er sang hver anden fredag i ulige uger før jul og i lige uger efter jul. På den måde kommer koret uden om ferierne.

Alle er velkomne til at synge med, og hvis man hellere vil lytte, er det også en mulighed.