Kærshovedgård skal ikke være »mulighedernes land« for terrorister

Udgivet:23. september 2022, 11.08

Læsetid:2 minutter

Mads Fuglede. Foto: Steen Brogaard

Af Mads Fuglede folketingsmedlem for Venstre

TRUSSEL Beboersammensætningen på Kærshovedgård ændrer sig. I dag er der en for betydelig koncentration af tidligere terrordømte og andre radikaliserede på Kærshovedgård, som enten er udvisningsdømte eller på tålt ophold.

Men i de kommende år vil antallet stige, i takt med at terrordømte og andre radikaliserede afsoner deres domme i danske fængsler og placeres på Kærshovedgård.

Der er dermed ingen tvivl om, at den ændrede beboersammensætning kan gøre Kærshovedgård til en terror-rede, der udgør en stor sikkerhedstrussel for det danske samfund. Senest er det kommet frem, at den skandinaviske leder af al-Qaeda er beboer på udrejsecentret, hvilket kun bekræfter billedet af den problematiske sammensætning.

På grund af Kærshovedgårds nuværende konstruktion kan det blive et arnested for terrorister og andre radikaliserede. Det skyldes to årsager. For det første kommer der flere og flere terrordømte til udrejsecentret. For det andet har de terrorister og radikaliserede, der allerede er på udrejsecentret, gode rekrutteringsmuligheder i de afviste asylansøgere, der kan være særligt modtagelige for militante islamiske budskaber grundet deres sårbare situation. Det kan derfor gå grueligt galt på Kærshovedgård, hvis ikke vi reagerer nu.

Den daværende VLAK-regering besluttede sammen med Dansk Folkeparti allerede i 2018 at oprette et nyt udrejsecenter for at komme problemerne med beboersammensætningen på Kærshovedgård til livs. På det nye udrejsecenter ville de udvisningsdømte og personer på tålt ophold blive adskilt fra de afviste asylansøgere og placeret under større opsyn og så afsondret som muligt, så der ville være langt bedre styr på trusselsniveauet.

Men på trods af at beslutningen var taget, og Socialdemokratiet under valgkampen i 2019 havde lovet vælgerne et nyt udrejsecenter, så er der intet sket. Alle planer er skrinlagte, fordi Socialdemokratiet hellere ønsker at kompensere naboer til Kærshovedgård i stedet for at oprette et nyt udrejsecenter, der vil løse problemerne med beboersammensætningen.

Det er derfor afgørende, at vi får en ny regering, der vil gøre noget ved beboersammensætningen på Kærshovedgård med det samme. Kærshovedgård skal ikke være »mulighedernes land« for terrorister og radikaliserede, der ønsker at styrke militant islamisme i Danmark. Det hverken kan eller skal vi tolerere i Danmark.

Indlæser debat